Početna arrow Vesti arrow Arhiva starih vesti arrow SAOPŠTENJE SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google

Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

SAOPŠTENJE SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE PDF Štampaj E-pošta
Friday, 14 June 2013

Rast broja nezaposlenih, rast cena, u prvom redu, cena osnovnih životnih namirnica, pad privredne aktivnosti i pad životnog standarda najširih slojeva stanovništva, narastanje „sive“ ekonomije, izražena finansijska nedisciplina, sve veći rast javnog i ukupnog spoljnjeg duga i mnogo toga ostalog izaziva opravdanu zabrinutost zaposlenih i svih drugih građana Republike Srbije.
Povodom najavljenih izmena Zakona o radu i ekonomskih mera Vlade Republike Srbije, Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije izražava zabrinutost da će iste dovesti do daljeg urušavanja i ovako teškog materijalno socijalnog položaja najširih slojeva stanovništva u Republici Srbiji.

 

Savez samostalnih sindikata Srbije, naročito, ističe da postojeće radno zakonodavstvo nije ni na koji način uzrok današnje krize i, nipošto, nije smetnja daljem privrednom razvoju.

Uzroke sadašnjeg stanja , prvenstveno, treba tražiti u pogrešnoj ekonomskoj politici koja je vođena u poslednjih deset godina, kriminalno sprovedenoj privatizaciji i prevlasti politike nad ekonomijom. Problem nije samo u 24 sporne privatizacije već u načinu na koji je celokupan proces privatizacije izvršen. Očito da ne postoji jedinstvena politička volja da se narasli ekonomski i socijalni problemi razreše.
Ideja da se smanje troškovi gašenjem preduzeća u restrukturiranju uz izbegavanje odgovornosti za neodgovorno partijsko upravljanje u njima, kao i u javnim preduzećima, van svake je ekonomske i druge logike.
Ozbiljno zabrinuti za dalji razvoj stanja u društvu, generacija mladih koje su bez posla, pozivamo građane na ujedinjenje oko zaštite svojih elementarnih radnih i socijalnih prava. Pozivamo „socijalno odgovornu“ Vladu da pokaže obećanu rešenost u pronalaženju puta za povećanje proizvodnje a time i boljeg života za sve.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести