Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Sindikati: Plate u javnom sektoru niže za 10 odsto? Sledi žestok odgovor! PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 04 June 2014
Predstavnici dva reprezentativna sindikata, Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" usprotivili su se danas najavljenom smanjenju zarada u javnom sektoru.

 - Protivimo se i spremni smo da žestoko odgovorimo kada je u pitanju smanjenje plata u javnom sektoru. U ovom kriznom periodu nije rešenje smanjiti platu za 700.000 ljudi, koliko kažu da je tu zaposleno - rekao je predsednik SSSS Ljubisav Orbović na zajedničkoj konferenciji za novinare dve najveće sindikalne centrale.

On je ocenio da se smanjenjem plata za 10 odsto "neće dobiti nikakav napredak, niti pomak u ovom društvu", ocenjujući da se tako samo ulazi u spiralu siromaštva iz koje je posle teško izaći. 

Orbović je apelovao na Vladu Srbije da još jednom dobro razmisli da li će doneti odluku o smanjenju plata u javnom sektoru i pozvao je da "ne sluša one koji vrše pritisak da se to uradi".

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести