Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Završen protest na dostojanstven način PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 17 July 2014
Predstavnici sindikata, oko 10.000 učesnika, danas us protestovali u centru Beograda zbog usvajanja novog Zakona o radu, Zakona o PIO. Oni su se okupili na Trgu Nikole Pašića nakon čega su u mirnoj protestnoj šetnji ulicom Srpskih vladara došli do Predsedništva Srbije gde su predsedniku Srbije predali svoje zahteve.

Zahtevom dva reprezentativna sindikata poslanicima u srpskom parlamentu da vrate vladine predloge izmena zakona o radu i PIO iz skupštinske procedure, završen je jednoiposatni protest predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.  Lideri dva sindikata LJubisav Orbović i Branislav Čanak najavili su nove vidove sindikalne borbe za neusvajanje ova dva prva reformska zakona u Srbiji, a novi protesti su najavljeni za narednu nedelju.
Članovi sindikata nosili su transparente "Život prođe, penzija ne dođe", "Napred, nazad, nemam gde, radna knjižica, prazna je" i pevaju pesmu Partibrejkersa "Hipnotisana gomila". Učesnici protesta potom su krenuli ka Skupštini Srbije ulicom Kneza Miloša, pa su kod "Londona" skrenuli levo i iz Takovske ušli u Kosovsku ulicu. Iz te ulice Vlajkovićevom će se vratiti na plato ispred srpskog parlamenta.
 

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести