Završen protest na dostojanstven način PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 17 July 2014
Predstavnici sindikata, oko 10.000 učesnika, danas us protestovali u centru Beograda zbog usvajanja novog Zakona o radu, Zakona o PIO. Oni su se okupili na Trgu Nikole Pašića nakon čega su u mirnoj protestnoj šetnji ulicom Srpskih vladara došli do Predsedništva Srbije gde su predsedniku Srbije predali svoje zahteve.

Zahtevom dva reprezentativna sindikata poslanicima u srpskom parlamentu da vrate vladine predloge izmena zakona o radu i PIO iz skupštinske procedure, završen je jednoiposatni protest predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.  Lideri dva sindikata LJubisav Orbović i Branislav Čanak najavili su nove vidove sindikalne borbe za neusvajanje ova dva prva reformska zakona u Srbiji, a novi protesti su najavljeni za narednu nedelju.
Članovi sindikata nosili su transparente "Život prođe, penzija ne dođe", "Napred, nazad, nemam gde, radna knjižica, prazna je" i pevaju pesmu Partibrejkersa "Hipnotisana gomila". Učesnici protesta potom su krenuli ka Skupštini Srbije ulicom Kneza Miloša, pa su kod "Londona" skrenuli levo i iz Takovske ušli u Kosovsku ulicu. Iz te ulice Vlajkovićevom će se vratiti na plato ispred srpskog parlamenta.