Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Veljku Miloševiću novi mandat PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 25 March 2015
Na 5. Skupštini Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije Veljko Milošević je izabran da i u narednom mandatu vodi taj sindikat.
Obraćajući se delegatima Milošević je istakao
"Sindikat je na istorijskom ispitu odgovornosti, na prekretnici opstati ili nestati.
Odgovornost je na svima nama a najveća na najvišim nosiocima funkcija u sindikalnim centralama.
Zato predstojeći Kongres SSSS mora dati odgovore na mnoga pitanja a između ostalog:ima li sindikat snage da povrati svoj uticaj u društvu koji mu pripada i ljude koji taj teret mogu da iznesu?"
 Milošević je u nastavku govorio i o situaciju u sektoru koji ovaj sindikat pokriva
"I nema ni jedne naše organizacije da se ne suočava sa manjim ili većim problemima a za posledicu imamo to da smo u prethodnom mandatu prepolovili broj članova, ne zato što istupaju iz sindikata već nestaju radna mesta.


NIS, koji je jedna od najuspešnijh srpskih kompanija, još uvek prolazi kroz velike organizacione promene i taj proces još nije završen a aktuelan je problem radnika na digitalizaciji i tako radna mesta nestaju a to uskoro se može isto očekivati i u Srbijagasu, jer je ta kompanija na samom pragu reorganizacije.

Kompanije poput Petrohemije, Azotare, FAM i RNB dugo čekaju razrešenje njihovog statusa a mi sindikati, svi zajedno činimo sve da u tim procesima aktivno učestvujemo, da damo doprinos da te kompanije iznađu najbolje rešenje za nastavak sigurnijeg rada i da se zebnja nad njihovom sudbinom okonča na prihvatljiv način.

Osnovni programski zadatak ovog sindikata je bio, jeste i ostaće zaštita i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih i to putem stvaranja preduslova za poboljšanje radnih i životnih uslova zaposlenih, za sigurne i zdrave radne uslove i životnu sredinu."
Skuptina je izabrala sve organe i nosioce funkicija za naredni mandantni period u ovom granskom sindikatu.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести