Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

„Gasprom“ i „Srbijagas“ potpisali Memorandum o razumevanju PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 29 October 2015

 

Proširenje PSG Banatski Dvor

U sedištu ruske kompanije „Gasprom“ održan je radni sastanak Predsednika Upravnog odbora Alekseja Milera i Predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića. Kako je saopšteno iz „Gasproma“ , strane su razmotrile niz pitanja u vezi sa bilateralnom saradnjom u energetskoj oblasti. Posebna pažnja je posvećena isporukama ruskog prirodnog gasa u Srbiju i njegovom podzemnom skladištenju na teritoriji Republike.


U toku sastanka Aleksej Miler i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović potpisali su Memorandum o razumevanju. Dokument predstavlja nameru strana da razmotre mogućnost razvoja uzajamne saradnju u oblasti podzemnog skladištenja gasa, komprimovanog prirodnog gasa i isporuka tečnog prirodnog gasa (LNG) malih razmera, između ostalog, u okviru naučno-tehničke saradnje. U skladu sa Memorandumom, strane će posebno razmotriti pitanje proširenja kapaciteta PSG „Banatski Dvor“.

U saopštenju Vlade Republike Srbije sa ovog sastanka, između ostalog, stoji da je premijer Vučić rekao da skladište u Banatskom Dvoru, koje će moći da primi milijardu kubnih metara gasa umesto dosadašnjih 460 miliona, predstavlja dodatni garant energetske stabilnosti i bezbednosti Srbije. On je tom prilikom naglasio da Srbija, posle mnogo godina, bez dana kašnjenja, izmiruje sve svoje tekuće obaveze prema Gaspromu i dodao da od ove kompanije, kao jednog od strateških partnera Srbije, očekuje pomoć u određivanju visine cene gasa za srpske firme MSK i „Azotaru“.


                                 Služba za odnose s javnošću i marketing

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести