Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Uskoro zakon o zapošljavanju preko agencija PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 23 March 2016

Beograd, 23. mart 2016. godine – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će zakon o agencijama koje se bave upućivanjem na privremeni rad kod poslodavaca biti donet odmah nakon izbora.

alt
Vulin je, otvarajući prvi sastanak radne grupe za pripremu radne verzije ovog zakona, istakao da je neophodno što pre zaštititi prava više od 50.000 ljudi angažovanih preko agencija.

On je precizirao da je preko najvećih agencija angažovano više od 12.000 ljudi, dok se procenjuje da je preko manjih agencija i onih kojima to nije osnovna delatnost uposlen mnogi veći broj radnika.

Neshvatljivo je, kako je rekao, da dva radnika rade na istom radnom mestu, a nemaju ista prava i obaveze, nisu plaćeni na isti način za svoj rad, niti ih država štiti na isti način.

Sastanak Radne grupe o zapošljavanju preko agencijaOvaj dokument biće donet brzo i kvalitetno, a cilj države jeste da reguliše tržište i da se eliminiše nelojalna konkurencija, objasnio je ministar i dodao da će visoke provizije agencija regulisati samo tržište kada budu uspostavljena jasna pravila.

Predstavnik Saveza samostalnih sindikata Srbije Veljko Milošević upozorio je na to da je reč o potpuno obespravljenim radnicima, s obzirom na to da imaju najniže zarade, čak ispod minimalno utvrđene u Srbiji, kao i da nemaju topli obrok, regres, nadoknadu za prevoz i drugo.

Milošević je izrazio očekivanje da bi predlog pomenutog zakona mogao da se nađe u skupštinskoj proceduri do kraja godine.

Članovi radne grupe su predstavnici svih resornih ministarstava, predstavnici sindikata, UPS-a, Privredne komore Srbije i najvećih agencija koje se bave iznajmljivanjem radne snage.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести