Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Narodna inicijativa za stavljanje van snage Zakona o umanjenju zarada PDF Štampaj E-pošta
Friday, 29 June 2018

I pored brojnih zahteva sindikata iz javnog sektora da se Zakon o umanjenju zarada stavi van snage i u više navrata zahteva predstavnika sindikata na Socijalno ekonomskom savetu RS nadležni najavljuju a ništa ne preduzimaju, reprezentativni sindikati pokreću potpisivanje Narodne inicijative za stavljanje van snage Zakon o privremenom umanjenju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarade i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava (Sl. Glasnik RS, br 115/2014).

  • zato što je diskriminatorski i u suprotnosti sa Ustavom RS,
  • zato što stvara građane prvog i drugog reda,
  • zato što koleginice i kolege kojima se već četiri godine umanjuje zarada za 10% jednako rade ali sada u težim uslovima i sa povećanim troškovima života
  • zato...

 

 

Akcija prikupljanja potpisa počeće sledeće nedelje kada se stvore proceduralni uslovi za pokretanje inicijative u skladu sa zakonima.

Odbor JSO JP Srbijagas za više poslodavaca je doneo Odluku o pokretanju ove inicijative a na Socijalno ekonomskom savetu RS (član ovog tela Veljko Milošević je zahtevao da se uvrsti u dnevni red stavljanje van snage ovog zakona) na sednici održanoj 11. juna 2018.god.

JSO JP Srbijagasa zahtevao i od organa Saveza Samostalnih sindikata Srbije, kao socijalnog partnera Vlade RS, da ozvaniči ovu inicijativu , što će biti i urađeno na sednici predsedništva SSSS zakazanoj za 4.juli.

Takođe na sednici SES održanoj 29.6.2018. kolege članovi ovog tela iz druge reprezentativne centrale su  podržale i najavile ovu aktivnost.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести