Veljko Milošević ponovo izabran za predsednika Samostalnog sindikata radnika energetika Srbije PDF Štampaj E-pošta
Tuesday, 02 June 2020

energetičari - SkupštinaŠesta Skupština Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, na zasedanju 02.06.2020 održanoj u Novom Sadu, jednoglasno je za predsednika ovog sindikata za mandatni period 2020-2025 godine izabrala Veljka Miloševića a potpredsednika Božu Dostića. Skupština je verifikovala mandate članova Republičkog Odbora.

Na Skupštini su izabrani Nadzorni odbor, Statutarni odbor, Izvršni odbor Sekcije žena, Sekcija mladih i delegati predstojećeg Kongresa SSSS.

Skupština je usvojila i Regionalnu dekleraciju  2020 o radničkim pravima na Zapadnom Balkanu, zaštite radničkih prava od posledica ekonomske krize izazvane pandemijom COVID19.

Ponovo je pokrenuta Inicijativa za izmenu i dopunu  člana 70A Zakona o PIO, kojim se zahteva ukidanje kaznenih poena za prevremeno penzionisanje kada se napuni 65 godina života.