Sindikat traži naknadu 100 odsto zarade i za zaposlene u realnom sektoru PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 19 November 2020

Savez samostalnih sindikata Srbije zahteva od Vlade Srbije da, po hitnom postupku, donese uredbu kojom će propisati da su svi poslodavci dužni da, zaposlenima koji privremeno odsustvuju sa rada zbog potvrđene zarazne bolesti COVID 19 ili zbog mere izolacije ili samoizolacije naložene u vezi sa tom bolešću, obezbede pravo na novčanu naknadu zarade u visini od 100 odsto osnova za nakanadu zarade.

U dopisu koji je predsednik SSSS Ljubisav Orbović uputio predsednici vlade Ani Brnabić, zatraženo je da, isto kao i zaposleni u javnom sektora, to pravo ostvare i oni koji rade u realnom sektoru.

„S obzirom da je ekonomska situacija u vreme pandemije u našoj zemlji izuzetno teška za većinu poslodavaca u privatnom sektoru, smatram da je neophodno i od izuzetnog značaja za našu ekonomiju i prosperitet celog društva da država pomogne svima podjednako“, ističe se u dopisu.

(PREUZMI DOPIS U CELINI)