Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Usvojeni Program poslovanja i Izmene Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas PDF Štampaj E-pošta
Friday, 04 February 2022

Vlada RS je dala saglasnost na Program poslovanja  i Izmene i dopune Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas. Izmenama  i dopunama Kolektivnog ugovora je utvrđena nova osnovica za zarade zaposlenih (uvećanje sa 17764 dinara na 18759 dinara).

Ovim su se stekli uslovi da Komisija za solidarnu pomoć nastavi sa radom nakon usklađivanja akata komisije.

 

Imajući u vidu trenutnu situaciju, a pre svega obim raspoloživih sredstava za solidarnu pomoć, određen Programom poslovanja JP „Srbijagas“, Novi Sad, kao i ogroman broj pristiglih zahteva krajem prošle i početkom ove godine, Jedinstvena sindikalna organizacija JSO za više poslodavaca, pokrenula je inicijativu za izmenu Pravilnika o solidarnoj i drugim vrstama pomoći u Javnom preduzeću „Srbijagas“, Novi Sad. U cilju ispunjenja zahteva zaposlenih koji su opravdani, kao i boljeg, lakšeg i efikasnijeg rada Komisije za solidarnu pomoć, sindikat je inicirao promenu kriterijuma za odobravanje solidarne pomoći zaposlenima, o čemu će zaposleni biti obavešteni u narednim danima. Novi Pravilnik o solidarnoj i drugim vrstama pomoći u JP „Srbijagas“, sa pratećim „Pregledom zdravstvenih usluga za koje se može odobriti solidarna pomoć“, biće objavljeni na Internet stranici sindikata www.sindikat-srbijagas.com

S obzirom na to da će isplate po osnovu solidarne pomoći biti moguće tek od aprila 2022. godine, zbog aktuelnih mera Vlade u vezi sa plaćanjem uvezenog gasa, Komisija za solidarnu pomoć, radeći po novom Pravilniku, održaće prvu sednicu idućeg meseca, u martu 2022. godine.

 
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести