Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Приоритет синдиката су права запослених PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 09 February 2022

СИНДИКАТ ПРЕДУЗИМА СВЕ МЕРЕ ДА СЕ У ШТО КРАЋЕМ РОКУ ИСПЛАТИ ЗАРАДА ИЗ ДОБИТИ ЗА 2020. ГОДИНУ!

 На захтев запослених ЈП „Србијагас“ у београдском делу компаније, у уторак, 08. фебруара ове године, у згради предузећа у Београду, одржан је састанак са представницима Јединствене синдикалне организације  „Србијагас“ за више послодаваца, на челу са председником Синдиката Вељком Милошевићем.

 Главна тема састанка било је информисање запослених о предузетим мерама за исплату зараде по основу расподеле добити остварене у 2020. години, у што краћем року.

 Председник ЈСО Вељко Милошевић рекао је на састанку да је информисаност чланства један од најважнијих циљева синдикалне организације и да је управо овај састанак уприличен са циљем да сви запослени буду обавештени о остваривању својих права и активностима органа Синдиката да свако њихово право, па и ово, до краја буде испоштовано.

 Синдикат констатно, од када је Влада Републике Србије, августа прошле године, дала сагласност на Одлуку о расподели добити ЈП „Србијагас“ по финансијским извештајима за 2020. годину, врши притисак и инсистира да ова одлука до краја буде спроведена. Те активности нарочито су интензивиране од почетка ове године. Став синдиката је да, уколико припадајућа зарада из добити запосленима не буде исплаћена најкасније до средине марта ове године, запослени и чланови Синдиката Србијагаса биће принуђени да своја права остваре свим легалним и легитимним видовима синдикалне борбе, укључујући и штрајк, саопштио је Вељко Милошевић.

 

У разговорима са запосленима, председник ЈСО је упознао све колеге са тим да је Влада Републике Србије усвојила Програм пословања ЈП „Србијагас“ и Измене и допуне Колективног уговора за запослене Србијагаса, којим је утврђена нова, већа основица за зараде запослених са увећањем од 5,6%, што је и иницирано и у великој мери издејствовано, захваљујући непрекидним активностима и притиску Синдиката. Ипак, како је истакнуто, Синдикат није задовољан степеном повећања зарада, будући да оне нису мењане још од 2013. године, а познато је да су од 2014. године доста дуго биле и умањене, тако да се према најновијим подацима, просечна зарада у ЈП „Србијагас“, примера ради, налази испод просека зарада запослених у Граду Новом Саду. Због тога ће Јединствена синдикална организација и даље покретати иницијативе и спроводити све потребне активности и акције у циљу даљег побољшања материјалног положаја запослених.

Овом приликом саопштено је и то да Влада Републике Србије, заједно са пословодством и свим запосленима ЈП „Србијагас“, чини све и улаже максималне напоре да обезбеди сигурно, редовно и континуирано снабдевање свих потрошача природним гасом и да је резултат тога да ниједно домаћинство, фабрика, топлана, школа и болница, нису ни једног тренутка били без гаса за грејање и производњу. Уједно, наш оснивач, Влада РС од 1. децембра, због ванредних услова на тржишту природног гаса и цене тог енергента која је достигла историјски максимум, улаже и додатни напор да све обавезе за увезени природни гас, буду измирене на време и да буду обезбеђене све неопходне и довољне количине тог енергента.     

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести