Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Kolektivni ugovor se mora poštovati! PDF Štampaj E-pošta
Monday, 03 October 2022

Odbor Jedinstvene sindikalne organizacije „Srbijagas“ za više poslodavaca na sednici održanoj 03.10.2022. godine razmatrao je materijalno-socijalni položaj zaposlenih u kontekstu sve češćeg osporavanja prava zaposlenih, čime se krše odredbe Kolektivnog ugovora i od strane potpisnika. 

Odbor je zauzeo stav da niko nema pravo da se igra sa pravima zaposlenih i da će sindikat, ukoliko potpisnici Kolektivnog ugovora ne ispoštuju sve ono što je tim dokumentom utvrđeno, pozvati zaposlene da iskažu svoje nezadovoljstvo svim dozvoljenim sredstvima.

Odbor smatra da  Poslovodstvo ima obavezu da se  pismeno obrati zaposlenima u vezi sa isplatom zajma i drugim problemima u funkcionisanju kompanije.

Na sednici je zaključeno da se podnese Inicijativa za Izmenu i dopunu Kolektivnih ugovora, kojom bi se predvideo rast zarada od januara sledeće godine u iznosu ne manjem od 12,5%.

Sindikat je podržao Incijativu dela zaposlenih u „Distribuciji” sa područja Zrenjanina, Sečnja, Kikinde i drugih gradova gde se nalaze OD centri, i s tim u vezi istu uputio Izvršnom direktoru na razmatranje. Sindikat je zauzeo stav da je organizacija i sistematizacija poslova u „Distribuciji” donekle prevazidjena, a naročito kada je reč o vrednovanju pojedinih poslova, te bi u tom smislu bilo celishodno da se ovim ovim pitanjima posveti posebna pažnja.

Članovi Odbora JSO su informisani da je završena javna nabavka za iznajmljivanje radnika preko agencija i da je Sindikat pri stavu da se mora poštovati Zakon o agencijskom zapošljavanju što bi donekle poboljšalo materijalni položaj agencijskih radnika u našoj kompaniji.

Na sednici su razmatrani dopisi i upozorenja zaposlenih na loše uslove rada u pojedinim delovima kompanije, pa čak i na pojavu gmizavaca u nekim kancelarijama, tako da je Odboru za BZR predloženo da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima,   razmotre sve predstavke i da poslovodstvu predlože mere za poboljšanje uslova rada.

Na sastanku su analizirane i sve aktivnosti koje sindikat realizuje u toku ove godine, a čiji je cilj pomoć zaposlenima da pod najpovoljnijim uslovima otputuju, letuju ili odu na rehabilitaciju, a to su: Budva, Neos Marmaras, Zlatibor, banje, putovanja u svetske metropole i sl.

Imajući u vidu da se bliži kraj godine, Sindikat je pokrenuo Inicijativu za nabavku novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u preduzećima u kojima ima svoje članove.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести