Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

KORIGOVANA INICIJATIVA ZA IZMENU KOLEKTIVNOG UGOVORA PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 02 February 2023

 S obzirom na to da je dobijena načelna saglasnost za promenu zarade u energetskom sektoru, a nakon konsultacija i neposredne komunikacije sa Ministarstvom finansija, Jedinstvena sindikalna organizacija „Srbijagas“ uputila je Ministarstvu rudarstva i energetike korigovanu Inicijativu za izmenu Kolektivnog ugovora JP „Srbijagas“ Novi Sad, u kojoj predlaže povećanje osnovice za obračun zarade od 6%.

 U Inicijativi koja je u toku jučerašnjeg dana prosleđena resornom Ministarstvu, stoji da bi osnovica za utvrđivanje osnovne zarade trebalo da iznosi 19.885,00 dinara sa porezima i doprinosima, i to počev od januara 2023. godine.

 Sindikat očekuje odgovor, odnosno saglasnost Vlade RS u najskorije vreme, a nakon toga predstoji procedura koja podrazumeva izradu Rebalansa Programa poslovanja, koji će biti upućen najpre Nadzornom odboru JP „Srbijagas“,  a potom i Vladi Republike Srbije na saglasnost.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести