Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Сусрети радника енергетике Србије PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 27 September 2023

Спортска екипа ЈП „СРБИЈАГАС“ учествовала је на недавно одржаним Сусретима радника енергетике Србије у Кладову, а наше колеге које су нас тамо представљале са овог такмичења донели су једно прво, два друга и једно треће место, што је, могли бисмо рећи, солидан резултат. О учешћу на овом, да га тако назовемо „гранском спортском“ догађају, разговарали смо са Раданом Поповићем, чланом Републичког одбора Синдиката радника енергетике Србије, синдиката који је, иначе, био организатор овог такмичења.

-Први сусрети раднике енергетике Србије оправдали су своје

одржавање и очекивање учесника и запослених из сектора енергетике. После дуже година на једном месту, у Кладову, састали су се запослени из сектора енергетике, како би се боље упознали, разменили искуства о заједничким проблемима и темама које притискају наш сектор и одмерили снаге на спортским теренима. На овим сусретима учествовали су: Синдикат радника „Електродистрибуције Србије“, СО „Транснафта“, СО „Лукоил Србија“, СО „Хемофлид“  Крушевац, СО „Осветљење Београд“, ЈСО НИС, СО „Транспортгас Србија“, Синдикат „НАФТАГАС-Нафтни сервиси“ Зрењанин и, наравно, наша синдикална организација -  ЈСО „Србијагас“. Учешће су узели и гости представници синдиката из околних земаља, укупно око 300 учесника, казао је Радан Поповић.

Екипа ЈСО Србијагас је бројала 28 учесника. Треба нагласити да смо освојили прво месту у шаху за жене, захваљујући колегиници Славици Лукач, друго место у екипној конкуренцији у кувању котлића, што су постигле колеге из организационог дела у  Београду, затим друго место у пикаду за жене, где нас је успешно представљала  колегиница Дуња Лукач и треће месту у стоном тенису, које је освојио колега Бранимир Медан. У екипној конкуренцији, наша екипа у малом фудбалу није имала спортске среће и поред тога што су дали све од себе на терену. Нажалост, наши трофејни баскеташи, нису успели овога пута да дођу до победе ни у једној од одиграних утакмица. У генералном пласману, екипа „Србијагаса“ освојила је 5. место. Иначе, укупни победник „Сусрета“ је Синдикат радника „Електродистрибиције Србије“, друго место заузео је „НАФТАГАС-Нафтни сервиси“ Зрењанин, а треће – СО „Транснафта“.

-На крају желео бих да кажем да су учесници овогодишњих „Сусрета радника енергетике Србије“ били задовољни како организацијом тако и разменом информација и тема које су том приликом покренуте, као и дружењем у прелепом амбијенту хотела на „Ђердапском језеру“. Став организатора и учесника је да они треба да прерасту у традицију, односно да се одржавају сваке године. Што се тиче нас и наших резултата, сматрам да у нашем предузећу треба поново иницирати и промовисати рекреативно бављење спортом (закуп сала, базена и сл.), у које треба укључити што већи број запослених, како би у првом реду побољшали и очували њихово психо-физичко здравље. С друге стране, рекреативно бављење спортом запослених Србијагаса, које, чињеница је не функционише већ неколико година заредом што се сигурно одразило и на наше учешће  на већим такмичењима као што је било ово у Кладову, представља „базу“ из које би се селектовале квалитеније спортске екипе и постизали много бољи резултати на терену, закључује на крају наш саговорник.

Сусрети су се одвијали у 13 такмичарских и 2 ревијалне дисциплине, са око 300 такмичара, како у колективним тако и у појединачним спортовима. То су мали фудбал, баскет, слободна бацања (жене), бич волеј (жене), пикадо мушкарци и пикадо жене, стони тенис мушкарци и стони тенис жене, шах мушкарци, шах жене, преферанс мушкарци, плочице жене и спортски риболов мешовито. Ревијалне дисциплине биле су надвлачење конопца и кување рибље чорбе. Сва надметања прошла су у спортском духу, фер и коректно,  без повреда, жалби, спорних ситуација и инцидената.

 

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести