Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Sindikat pomaže ugroženima u poplavama
Wednesday, 21 May 2014
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas, u ime članova sindikata- zaposlenih u ovoj kompaniji, uplatiće na ime pomoći 500.000 dinara putem računa koji je otvorila Vlada RS građanima koji su nastradali u do sada nezabeleženim elementarnim nepogodama koje su zadesile našu zemlju.
Detaljnije...
 
APEL ČLANOVIMA SINDIKATA
Monday, 19 May 2014
ZBOG NEZAPAMĆENIH POPLAVA KOJE SU ZADESILE NAŠU ZEMLjU, U IME SAMOSTALNOG SINDIKATA RADNIKA ENERGETIKE I PETROHEMIJE SRBIJE , APELUJEM NA SVE NAŠE ČLANOVE SINDIKATA DA SE ODAZOVU POZIVIMA DRŽAVNIH ORGANA I HUMANITARNIM AKCIJAMA, PRIKUPLjANjA POMOĆI I NA TAJ NAČIN DAJU SVOJ DOPRINOS DA SE POMOGNE UGROŽENIM PODRUČJIMA I STANOVNIŠTVU, KAKO BI SE POSLEDICE OVE PRIRODNE KATASTROFE UMANjILE I ŠTO PRE SANIRALE.

Predsednik,

Veljko Milošević

 
Ko je koga izigrao i da li je ?
Tuesday, 13 May 2014
Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije  ocenjuje neprihvatljivim da se u radnoj verziji Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu, koja je dostavlјena sindikatima, prošireni instituti na kojima je Radna grupa za izradu tog zakona radila, a koja je formirana na inicijativu tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije, a sadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.
Radna grupa je, pripremajuću tekst nacrta zakona, potrošila tri meseca u veri da taj posao nije uzaludan, kako se sada ispostavilo.
Instituti o kojima se pregovaralo (rad na određeno vreme, otkaz od strane poslodavca, otpremnine, prošireno dejstvo kolektivnog ugovora i minimalna zarada) trebali su da pospeše zapošlјavanje i pokrenu otvaranje novih radnih mesta, i dodavanje novih je apsurdno i potpuno nepotrebno.
Predsedništvo je zauzelo principijelni stav da  ostaju u  pregovorima  oko izmena zakona samo u okviru tih pet instituta koji su dogovoreni sa sadašnjim premijerom i ništa mimo toga za nas nije prihvatlјivo
Detaljnije...
 
O Zakonu o radu svakodnevno
Sunday, 11 May 2014
 
Članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu su se, na današnjem sastanku, saglasili da će svakodnevno raditi na pripremi Nacrta zakona kako bi ga završili u što kraćem roku.
Do sledećeg sastanka, koji je zakazan za 12. maj, članovi će se upoznati sa tekstom radne verzije Nacrta zakona koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja i upoznati predsedništvo SSSS koje treba da usvoji smernice daljeg pregovaračkog procesa.
Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin predsedavao je tim sastankom Radne grupe.
 
Hoćemo bolji i pravičniji položaj radnika!
Thursday, 01 May 2014
Povodom Međunarodnog dana rada, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost održali su danas veliki protestni skup u Beogradu, sa kojeg je Vladi Srbije poslata oštra poruka protiv najavljenih mera štednje, smanjenja plata i otpuštanja u javnom sektoru.
“Prvi maj nije prvi april – ne šalite se sa radnicima”! “Nećete evoluciju!? Dobićete revoluciju”!! Budimo glasniji i odlučniji u borbi za bolјi i pravičniji svet! – uzvikivalo je više hiljada sindikalaca, poručivši vlastima da su spremni da se bore za radnička prava.
Prvomajski skup počeo je tačno u podne na Trgu Nikole Pašića čitanjem Prvomajskog proglasa, u kojem je upozoreno da je u Srbiji danas više od 800.000 nezaposlenih, da više od milion građana živi ispod granice siromaštva, dok se ogroman broj već nalazi u dužničkom ropstvu, u redovima ispred narodnih kuhinja i u neprekidnom strahu od onog što donosi sutra.
Detaljnije...
 
Program poslovanja ponovo na sednici Nadzornog odbora!
Tuesday, 29 April 2014
Program poslovanja JP Srbijagas za 2014. godinu još jednom na
sednici Nadzornog odbora JP Srbijagas, zakazanoj za 30. april 2014. godine,nakon primedbi Ministarstva finansija na masu zarada za tekuću godinu.

U toku je priprema za donošenje Aneksa I Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas i Aneksa Ugovora o radu za sve zaposlene.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 481
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti