Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Fiksni dodatak u koeficijentu radnog mesta!
Thursday, 06 March 2014
Sporazum o načinu obračuna dela zarade zaposlenim u JP Srbijagas zaključili generalni direktor Dušan Bajatović i predsednik sindikata Veljko Milošević. Sporazumom je definisano da se deo zarade iskazivan kao fiksni dodatak  pretvori kroz uvećanje koeficijenta zaposlenih  za 0,31.
Detaljnije...
 
Poklon sindikata za 8. mart
Monday, 03 March 2014
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas ( zajedno sa osnovnim organizacijama) će svim članicama našeg sindikata povodom 8. marta, praznika žena, uplatiti po 5.000,00 dinara na ime poklona.
Sredstva iz sindikalne članarine će se uplatiti na tekuće račune našim članicama ili će se isplatiti u gotovini u kancelarijama sindikata u narednih nekoliko dana.
 
Zakon o radu - neko u klin , neko u ploču!
Saturday, 01 March 2014
Na poslednjem sastanku radne grupe( 27.2.) za izmenu Zakona o radu nije došlo do pomaka u pregovorima. Unija poslodavaca nije spremna da pregovara već ulitimativno traži prihvatanje njihovih rešenja i o pitanjima koja su  "već" na predhodnom sastanku usaglašeni.Igraju se pregovora i njima jedino nije stalo do uspeha ovih prergovora, samo nije jasno za čije interese oni se zalažu , za radničke svakako ne.Sledeći sastanak zakazan za 6. mart potvrdiće ili opovrgnuti ove navode. Da li Vlada RS može sprovesti nedavni dogovor postignut sa sindikatima  u vezi izmena Zakona o radu i na to pitanje odgovor  nećemo dugo čekati.
 
Počeli pregovori oko izmena Zakona o radu
Saturday, 22 February 2014
Na pregovaračkom sastanku Radne grupe održanom u četvrtak 20.02.2014. godine, postignuti su prvi koraci ka usaglašavanju stavova oko izmena Zakona o radu između vlade, sindikata i poslodavaca. Doneta je odluka da se pregovori odnose na pet instituta: rad na određeno vreme, isplatu otpremnina, kriterijume za isplatu minimalnih zarada, regulative kod otpuštanja i prošireno dejstvo kolektivnog ugovora. Radna grupa je delimično definisala kako bi trebalo da izgledaju odredbe koje se tiču rada na određeno vreme i otpremnina.

Predstavnici sindikata tražili da se rad na određeno vreme limitira na petinu zaposlenih u jednoj firmi, ali da je dogovoreno da u novoosnovanim preduzećima to ne važi. Poslodavci su zastupali stav da im je potrebno više vremena u preduzećima koja se tek osnivaju, što su sindikati prihvatili.

Detaljnije...
 
Letovanje 2018.god- Ugovor o pružanju turističkih usluga
Thursday, 20 February 2014

TA SABRA

 

  • Sindikat produžio Ugovor o pružanju turističkih usluga sa 

    SABRA iz Beograda sa ciljem da ponudi letovanje zaposlenima po povoljnim uslovima za sve aražmane koje ova agencija nudi.

  •  Plaćanje celokupnog aražmana je putem administrativne zabrane u jednakim polumesečnim ratama, bez uvećanja, zaključno sa15. mart 2019.god

Detaljnije informacije sa fotografijama za svaku destinaciju možete pogledati na sajtu http://www.sabra.rs


 

TA OMNITURS

  • Sindikat produžio Ugovor o pružanju turističkih usluga sa TA OMNITURS iz Beograda sa ciljem da ponudi letovanje zaposlenima po povoljnim uslovima za sve aražmane koje ova agencija nudi.
  • Za članove sindikata JP Srbijagas odobrava se popust od 7% za aražmane u Grčkoj i 5 % za aražmane u Crnoj Gori.
Plaćanje celokupnog aražmana je putem administrativne zabrane u jednakim polumesečnim ratama, bez uvećanja, zaključno sa 20. januar 2019.god
Detaljnije informacije sa fotografijama za svaku destinaciju možete pogledati na sajtu TA OMNITURS.

Tek kada zaposleni izabere destinaciju i potpiše saglasnost na administrativnu zabranu smatra se da je aražman sklopljen.
Obračunski kurs evra je prodajni kurs Addiko Bank AD na dan potpisivanja ugovora.

Telefoni agencije 011/ 33 48 851, 011/33 48 797, 011/33 49 381
 
 
 
Sindikat je potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa TA VIVA TRAVEL doo Beograd sa ciljem da ponudi letovanja i turističke aražmane koje ova agencija nudi za 2018. godinu.
Za članove sindikata agencija se obavezuje da odobri popust u visini od 5000,00 dinara po prijavi (pogledajte Ugovor za više detalja)
 
Plaćanje celokupnog aražmana je putem administrativne zabrane u jednakim polumesečnim ratama, bez uvećanja, zaključno sa 15. mart 2019.god.

Detaljnije informacije sa fotografijama za svaku destinaciju možete pogledati na sajtu TA VIVA TRAVEL.
 
Telefoni agencije 011/ 7852800, 011/7852801, 021/2155315
Detaljnije...
 
Sindikat traži ocenu ustavnosti solidarnog poreza
Thursday, 13 February 2014

Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas uputila Inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru (”Službeni glasnik RS” broj108/2013).

"Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki" stoji u Ustavu Republike Srbije (član 21 st.1. )
Sindikat  još jednom obaveštava članstvo, zaposlene i celokupnu javnost o posledicama neustavne, nakaradne i pogubne primene Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru(”Službeni glasnik RS” broj 108/2013), odnosno „solidarnog poreza”.
Sindikat je više meseci unazad upozoravao predstavnike Vlade Republike Srbije, Ministarstva finansija  na nesagledive posledice koje će izazvati primena „solidarnog poreza”.


InicijativaDetaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 470
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti