Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

SINDIKATI DONELI ODLUKU O STUPANJU U GENERALNI ŠTRAJK
Wednesday, 16 July 2014
Na svojim vanrednim sedncima Predsedništva i Glavnog odbora, Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „NEZAVISNOST“ doneli su Odluku o stupanju u štrajk zaposlenih u Republici Srbiji na teritoriji Republike Srbije, na dan 17. jul 2014. godine, četvrtak.

U četvrtak, 17. jula 2014. godine, na prostoru Trga Nikole Pašića, sa početkom u 11 časova, održaće se veliki protestni skup zaposlenih i ostalih građana, sa ciljem iskazivanja protesta protiv usvajanja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.
Pozivaju se zaposleni i građani Republike Srbije da prisustvuju ovom skupu.

Detaljnije...
 
ODRŽAN PROTESTNI SKUP ISPRED VLADE SRBIJE
Sunday, 13 July 2014
 
Članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost održali su danas protestni skup ispred Vlade Republike Srbije, izrazivši svoje neslaganje sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o PIO, ali i načinom usvajanja ova dva zakona, po hitnom postupku i uz kršenje svih zakonskih i demokratskih procedura u usvajanju zakona.
Protest je započet na Trgu Nikole Pašića, odakle je kolona, u kojoj je bilo gotovo 2 hiljde članova ova dva sindikata, mirno odšetala do zgrade Vlade u kojoj se održavala hitna sednica. U prisustvu brojnih policijskih snaga, kakve nisu viđene na ulicama Beograda i to pod punom opremom, nezadovoljni radnici su pokušali da sa razlozima nezadovoljstva upoznaju članove Vlade, međutim i pored velikog obezbeđenja, niko nije ni pokušao da se okupljenima obrati.
Skup je završen obraćanjem lidera ova dva sindikata i pozivom da se protesti zbog usvajanja dva zakona protiv naroda Srbije, naročito mladih i nezaposlenih, nastave od ponedeljka po planiranoj dinamici.
 
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST SSSS
Friday, 11 July 2014

Nakon razgovora predsednika dve reprezentativne sindikalne centrale – Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, sa premijerom Vučićem, ministrom Vulinom i predstavnicima drugih nadležnih ministarstava, u četvrtak 10. jula, učinjen je poslednji napor i pokušaj da se na tripartitnoj radnoj grupi približe i usaglase do sada neusaglašeni stavovi o izmenama i dopunama Zakona o radu.Ovaj pokušaj, na žalost, nije uspeo jer predstavnici Vlade i Unije poslodavaca Srbije nisu odustali od zahteva da se izmenama Zakona o radu, u delu zarada i drugih primanja, značajno umanje primanja zaposlenih, a ponuđenim rešenjem vezanim za prošireno dejstvo kolektivnih ugovora, samo je deklarativno ostavljena mogućnost takve odluke koju je u praksi apsolutno nemoguće realizovati, niti su pristali na razgovor o drugim neusaglašenim ili sa njihove strane samoinicijativno unetim odredbama.

Detaljnije...
 
Očekuje se skoro usvajanje izmena zakona o PIO
Wednesday, 09 July 2014
Drastično povećanje uslova za penzionisanje žena!
Ove zakonske izmene počinju da se primenjuju od 1. januara 2015. godine.

Очекује се скоро усвајање измена закона о ПИО

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje skoro uzvajanje novog zakona kojim bi, do 2032. godine, starosna granica za odlazak u penziju za žene i muškarce trebalo da se izjednači i da iznosi 65 godina.


"Sva nadležna ministarstva su dala svoje mišljenje i, u principu, (usvajanje izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju) očekuje se što pre, to je sad stvar na Vladi", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

On je objasnio da je reč o "matematičkom zakonu" u kojem se zakonska regulativa prilagođava regulativi Evropske unije.

Detaljnije...
 
SAOPŠTENЈE PREDSEDNIŠTVA SSSS
Tuesday, 08 July 2014
Nasilјe nad zaposlenima, koje pokušava da se izvrši izmenama Zakona o radu, bez javne rasprave, predstavlјa otvoreno podaništvo stranim interesima, jer još niko razuman nije rekao da je visok stepen radničkih prava uzrok lošeg ekonomskog stanja u Srbiji.

Atak na zarade, koje su najmanje u Evropi, odbijanje da se definiše minimalna zarada, iako to čine i najrazvijenije zemlјe, olakšano otpuštanje u zemlјi gde je stopa nezaposlenih najviša u Evropi, a šanse za novo zapošlјavanje nikakve - najvažniji je pravac i cilј kreatora ovog zakona, kako bi radnike učinili još siromašnijim i time pogodnijim za izrablјivanje.

 

Detaljnije...
 
Zajam zaposlenima !
Wednesday, 02 July 2014
Sindikat je uputio zahtev generalnom direktoru da u skladu sa članom 51. Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas donese Odluku o isplati zajma zaposlenima u kompaniji  u visini prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije.

Predlažemo dinamiku otplate zajma na deset mesečnih rata.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 491
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti