Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Inicijativa sindikata biće razmatrana
Thursday, 28 January 2016
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će inicijativa za izmenu i dopunu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koju je nedavno uputio Savez samostalnih sindikata Srbije, biti razmatrana u okviru predstojećeg rada na izmenama tog zakona.
Sindikat je podneo amandman na član 70a Zakona  i predložio da taj član glasi:

,, Visina prevremene starosne penzije određuje se na isti način kao i visina starosne penzije, s tim što se iznos tako određene penzije umanjuje za 0,34% za svaki mesec pre navršenih 65 godina života.
Nakon navršenih 65. godina života, penzija se ne umanjuje’.


Prema važećim čl.70a-70v Zakona, visina prevremene starosne penzije trajno se umanjuje za 0,34% za svaki mesec pre navršenih 65 godina život, odnosno za 4,08% godišnje, a najviše do 20,4%. Mišljenja smo da je postijeće zakonsko rešenje neprihvatljivo i da ga nužno treba izmeniti na predloženi način, što će značiti da nakon navršenih 65 godina života nema više umanjenja .
 
Повраћај средстава односно обустава поступка утврђивања тзв. солидарног пореза
Wednesday, 13 January 2016
Са сајта Пореске управе

Обавештавамо физичка лица којима је вршено умањење нето прихода, сходно одредбама Закона о умањењу нето прихода лица у јавном сектору по основу примања која су исплаћена у једном обрачунском периоду, а односе се на примања за више обрачунских периода, да могу поднети захтев надлежној организационој јединици Пореске управе, у циљу вршења повраћаја плаћене разлике за уплату нето прихода, односно обуставе поступка утврђивања тзв. солидарног пореза, на основу Закључка Владе Републике Србије.

Захтев за повраћај средстава односно обуставу поступка утврђивања тзв. солидарног пореза подноси се надлежној организационој јединици према месту пребивалишта односно боравишта физичког лица. Захтев могу поднети физичка лица којима је вршено умањење нето прихода, сходно одредбама Закона о умањењу нето прихода лица у јавном сектору по основу примања која су исплаћена у једном обрачунском периоду, а односе се на примања за више обрачунских периода.

Захтев за повраћај разлике за уплату нето прихода лица у јавном сектору/обустава поступка

Detaljnije...
 
SEMINAR NA TEMU KOLEKTIVNOG PREGOVARANjA
Wednesday, 09 December 2015
PREGOVARANjAU organizaciji Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, na Zlatiboru je u periodu od 03. - 06. decembra 2015. godine održan seminar na temu kolektivnog pregovaranja. U radu seminara učestvovalo je oko pedeset učesnika iz Sindikalnih organizacija članica ovog Sindikata.

Predsednik ovog Sindikata Veljko Milošević, je u svojoj uvodnoj reči na otvaranju seminara istakao da navedeni seminar predstavlja nastavak stručnog usavršavanja predstavnika Sindikata u što uspešnijem vođenju pregovora i zaključivanju kolektivnih ugovora.
Predavači na seminaru bili su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja: Zoran Lazić, pomoćnik ministra za rad, Jesenka Čvoro, šef Odseka za socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i zarade i Danijela Rajković, rukovodilac grupe za zarade. Predavači su u toku dva dana seminara obrađivali teme iz programa seminara – dalje pravce razvoja radnog zakonodavstva u Republici Srbiji, zakonodavni okvir koji reguliše zarade, značaj kolektivnog pregovaranja, procedure i probleme koji se javljaju u praksi kada je u pitanju kolektivno pregovaranje, unapređenje kolektivnog pregovaranja, kao i značaj socijalnog dijaloga.

Detaljnije...
 
ISPLATA JUBILARNIH NAGRADA NIJE NEZAKONITA
Wednesday, 04 November 2015

Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ smatra da su u prethodnom periodu u pojedinim medijima prisutne špekulacije i neistine o nezakonitoj isplati jubilarnih nagrada zaposlenima u preduzeću. S tim u vezi, JSO saopštava da je ova isplata realizovana apsolutno u skladu sa Programom o izmenama i dopunama Programa poslovanja JP „Srbijagas“ za 2015. godinu, kao i na osnovu Kolektivnog  ugovora potpisanog u februaru ove godine.

Detaljnije...
 
„Gasprom“ i „Srbijagas“ potpisali Memorandum o razumevanju
Thursday, 29 October 2015

 

Proširenje PSG Banatski Dvor

U sedištu ruske kompanije „Gasprom“ održan je radni sastanak Predsednika Upravnog odbora Alekseja Milera i Predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića. Kako je saopšteno iz „Gasproma“ , strane su razmotrile niz pitanja u vezi sa bilateralnom saradnjom u energetskoj oblasti. Posebna pažnja je posvećena isporukama ruskog prirodnog gasa u Srbiju i njegovom podzemnom skladištenju na teritoriji Republike.

Detaljnije...
 
JSO JP Srbijagas za više poslodavaca
Wednesday, 07 October 2015
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na zahtev Samostalnog sindikata energetike Srbije izdalo je Rešenje o upisu (promeni naziva) Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas za više poslodavaca.

Ovim Rešenjem je JSO JP Srbijagas preregistrovan u sindikat za više poslodavaca i prati proces reorganizacije kompanije. Ova organizacija ostaje nadležna i za novoosnovana društva "Transportgas Srbija" Novi Sad i "Distribucijagas Srbija" Novi Sad.

Rešenje
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 538
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti