Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Hoćemo bolji i pravičniji položaj radnika!
Thursday, 01 May 2014
Povodom Međunarodnog dana rada, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost održali su danas veliki protestni skup u Beogradu, sa kojeg je Vladi Srbije poslata oštra poruka protiv najavljenih mera štednje, smanjenja plata i otpuštanja u javnom sektoru.
“Prvi maj nije prvi april – ne šalite se sa radnicima”! “Nećete evoluciju!? Dobićete revoluciju”!! Budimo glasniji i odlučniji u borbi za bolјi i pravičniji svet! – uzvikivalo je više hiljada sindikalaca, poručivši vlastima da su spremni da se bore za radnička prava.
Prvomajski skup počeo je tačno u podne na Trgu Nikole Pašića čitanjem Prvomajskog proglasa, u kojem je upozoreno da je u Srbiji danas više od 800.000 nezaposlenih, da više od milion građana živi ispod granice siromaštva, dok se ogroman broj već nalazi u dužničkom ropstvu, u redovima ispred narodnih kuhinja i u neprekidnom strahu od onog što donosi sutra.
Detaljnije...
 
Program poslovanja ponovo na sednici Nadzornog odbora!
Tuesday, 29 April 2014
Program poslovanja JP Srbijagas za 2014. godinu još jednom na
sednici Nadzornog odbora JP Srbijagas, zakazanoj za 30. april 2014. godine,nakon primedbi Ministarstva finansija na masu zarada za tekuću godinu.

U toku je priprema za donošenje Aneksa I Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas i Aneksa Ugovora o radu za sve zaposlene.
Detaljnije...
 
Predsednik Vlade RS i o Srbijagasu
Monday, 28 April 2014
Iz Exspozea premijera

"Usvajanje strategije restrukturiranja i privatizacija preostalih državnih preduzeća i otpočinjanje sa njenom realizacijom
Država je još uvek vlasnik nekih vrednih preduzeća, ali se do sada pokazalo da je jako loše upravljala njima i da su ta preduzeća ili pravila velike gubitke koje je država morala da pokriva (direktno ili kroz garancije) ili je dobijala mnogo manji profit nego što bi dobijala da su ona efikasnije poslovala. Skoro sva državna preduzeća zahtevaju velika ulaganja u narednom periodu da bi bila konkurentna, za šta država niti ima para, niti ima kapacitete da transformacije sprovede u delo. Osim toga, u skoro svim tim preduzećima postoji veliki višak radnika koji je rezultat nekontrolisanog partijskog zapošljavanja. Jedino rešenje da ova preduzeća dugoročno opstanu jeste da budu privatizovana i da novi vlasnik uloži ozbiljan kapital i donese svoj „know-how“. U nastavku ću izložiti plan delovanja u pogledu nekoliko najvećih državnih preduzeća."...

"Srbijagas pojedinačno pravi najveće gubitke za državu. Osim garancije za likvidnost koja je data budžetom za ovu godinu i koja je dovoljna da pokrije prošlu grejnu sezonu, nove garancije za nastupajuće grejne sezone neće biti obezbeđene. Srbijagas treba pod hitno restrukturirati – i organizaciono i finansijski (idealno do polovine ove godine) i potencijalno privatizovati neke delove kompanije (npr. distribuciju gasa). Paralelno sa restrukturiranjem kompanije i rešavanjem problema firmi u restrukturiranju, Srbijagas bi trebalo da postane profitabilna kompanija."
 
Krstić: Od 1. jula ukida se solidarni porez
Monday, 28 April 2014
Ukidanje solidarnog poreza, rebalans budžeta i ratifikacija sporazuma o uzetom kreditu od Ujedinjenih Arapskih Emirata, biće medju prvim zakonima i dokumentima o kojima će se u maju i junu glasati u Skupštini Srbije, rekao je danas ministar finansija Lazar Krstić.

"Od 1. jula se ukida solidarni porez, dakle od tada on se više neće primenjivati", kazao je Krstić za televiziju "Pink" i dodao da će se paralelno uvoditi smanjenje plata u javnom sektoru za deset odsto.ž

Detaljnije...
 
Prvomajska šetnja
Friday, 25 April 2014
Reprezentativne sindikalne centrale, SSSS i UGS Nezavisnost pozivaju članove sindikata, radnike i građane Srbije da se, 1. maja, u što većem broju okupe na Trgu Nikole Pašića kako bi zajedno obeležili međunarodni praznik rada i radnika.
Okupljanje učesnika započinje u 11 časova.
Planirano je da učesnici, posle kraćeg prigodnog programa koji će početi u 12 časova na Trgu Nikole Pašića, šetnjom sa Trga Nikole Pašića, kroz Dečansku ulicu, pored Doma omladine, Makedonsku , Kolarčevu, preko Terazija i ulicom Kralja Milana do Slavije javnosti ukažu na probleme sa kojima žive i još jednom, pokažu želju da rade i od svog rada pristojno žive.
Manifestacija će se završiti na Trgu Slavija, polaganjem venaca ispred spomenika Dimitriju Tucoviću, osnivaču organizovanog radničkog pokreta u Srbiji i velikom borcu za radnička prava.
 
Program poslovanja na sednici Nadzornog odbora!
Wednesday, 16 April 2014
Na sednici Nadzornog odbora JP Srbijagas, zakazanoj za 17. april 2014. godine, razmatraće se Program poslovanja JP Srbijagas za 2014. godinu i Odluka o odobravanju zaključenja Ugovora o kratkoročnom kreditu kod Republike Srbije( za izmirenje obaveza* prema dobavljaču uvoznog gasa - Jugorosgas ad.).

Nakon usvajanja tih dokumenata očekuje se da Vlada RS da saglasnost i time će se stvoriti uslovi za isplatu drugog dela zarade za mart mesec a potom i konačne isplate zarada (razlike) za januar, februar i mart mesec tekuće godine u skladu sa Programom poslovanja.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 477
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti