Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Letovanje u Grčkoj
Thursday, 02 July 2015
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas tradicionalno organizuje letovanje na kraju turističke sezone za zaposlene u Grčkoj uz tehniku podršku TO Omniturs iz Beograda.
Termin letovanja je od 17.9. do 27. 9. 2015.god.

Opširnije u prilogu

 
KONGRES USVOJIO 11 REZOLUCIJA
Monday, 01 June 2015

Delegati Petnaestog kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije usvojili su 11 rezolucija. Reč je o rezolucijama o zapošljavanju i novoj industrijalizaciji, radnom vremenu, kolektivnim ugovorima, protiv siromaštva, o socijalnom dijalogu, najmu radne snage i agencijama za privremeno zapošljavanje, o prijemu i privlačenju novih članova u samostalne sindikate Srbije, zaštiti i unapređenju položaja mladih, zaštiti osoba sa invaliditetom – invalida rada i zaposlenih sa zdravstvenim smetnjama, o materijalnom, socijalnom i društvenom položaju penzionera i rezoluciji o apelu i zahtevu Vladi Republike Srbije za usvajanje predloga i Narodnoj skupštini Republike Srbije za donošenje zakona kojim će se urediti plate zaposlenih u javnom sektoru u 2015. godini, sa početkom primene od 01.01.2016. godine.

 
PRVOMAJSKI PROGLAS
Wednesday, 29 April 2015

Poster 1.maj

Verovali smo da je u XXI veku, u zemlјi koja se proklamuje kao demokratska, nemoguće da bude donet Zakon o radu uprkos protivlјenju radnika i sindikata.
Donet je.
Verovali smo da je nemoguće da bude usvojen Zakon o PIO po hitnom postupku i bez konsultacija sa socijalnim partnerima.
Usvojen je.
Verovali smo da je nemoguće da budu smanjene plate i penzije, iako su jedva dovolјne za preživlјavanje.
Smanjene su.
Verovali smo da će biti uvažavan glas radnika koji stvaraju i glas penzionera koji su stvarali da o onome što je stvoreno i odlučuju.
I opet su nas razuverili. Promenimo to stanje!Detaljnije...
 
Radnici robovi finansijskih institucija
Thursday, 02 April 2015

Godišnja konferencija Sindikata javnih službi u Evropi (EPSU) za Cenralnu Evropu i Zapadni Balkan održana je krajem marta i početkom aprila 2015. godine u Sloveniji.

EPSU je socijalni partner Evropske komisije koji okuplja osam miliona članova iz 265 sindikata iz Evrope, među kojima je i JSO Srbijagas..

Generalni sekretar EPSU Jan Willem Goudriaan posebnu pažnju je posvetio transantlanskim trgovinskom partenrstvu odnosno trgovinskim sporazumima između Evropske komisije i SAD kao i Evropske komisije i Canade te mogućim štetnim posledicama za zaposlene u zemljama Evropske unije i zemljama koje pretenduju da postanu članice. Upućen je apel vladama zemalja da tim sporazumima ne ugroze položaj zaposlenih, njihova prava i radna mesta jer je time socijalna država narušena a posebno imajući u vidu da SAD jedina zemlja na svetu koja nije potpisala konvenciju o kolektivnim ugovorima i slobodama sindikalnog organizovanja.

Detaljnije...
 
Veljku Miloševiću novi mandat
Wednesday, 25 March 2015
Na 5. Skupštini Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije Veljko Milošević je izabran da i u narednom mandatu vodi taj sindikat.
Obraćajući se delegatima Milošević je istakao
"Sindikat je na istorijskom ispitu odgovornosti, na prekretnici opstati ili nestati.
Odgovornost je na svima nama a najveća na najvišim nosiocima funkcija u sindikalnim centralama.
Zato predstojeći Kongres SSSS mora dati odgovore na mnoga pitanja a između ostalog:ima li sindikat snage da povrati svoj uticaj u društvu koji mu pripada i ljude koji taj teret mogu da iznesu?"
 Milošević je u nastavku govorio i o situaciju u sektoru koji ovaj sindikat pokriva
"I nema ni jedne naše organizacije da se ne suočava sa manjim ili većim problemima a za posledicu imamo to da smo u prethodnom mandatu prepolovili broj članova, ne zato što istupaju iz sindikata već nestaju radna mesta.

Detaljnije...
 
Skupština sindikata energetike
Monday, 16 March 2015
Izborna Skupština Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije održaće se 25. marta 2015.godine u Beogradu. Višemesečni izborni proces, počev od osnovnih  organizacija koje su i nosioci kandidovanja, završava se izborom predsednika, potpresednika, sekretara i svih organa ovog sindikata. Utvrđeni su predlozi za nosioce svih funkcija i članove organa za naredni mandatni period (2015-2020) a jedini kandidat za predsednika je Veljko Milošević.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 129 - 144 of 524
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti