Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

U SRBIJI ŠTRAJK UPOZORENJA 23. JANUARA!
Tuesday, 14 January 2014
Sindikati će održati širom Srbije jednočasovni štrajk upozorenja da bi iskazali nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o radu.
Povodom Odluke o organizovanju štrajka upozorenja, zakazanog za 23. januar 2014. godine, članovima Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, predsednicima samostalnih sindikata Srbije i predsednicima Saveza samostalnih sindikata na teritoriji šalјemo dopise sa uputstvom o organizovanju štrajka.
Samostalni sindikat energetike i petrohemije Srbije na zakazanoj sednici za 17. januara utvrditi detalje aktivnosti za svoje članice i dalje smernice.
 
ZAHTEV DAČIĆU DA POVUČE ZAKON O RADU
Thursday, 26 December 2013
  VLADA REPUBLIKE SRBIJE Ivica Dačić, predsednik
Poštovani,
Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost su, na sednicama svojih organa, dana 26. decembra 2013. godine, doneli odluku da se od Vlade Srbije zahteva hitno povlačenje iz procedure Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Od Vas tražimo da ne dozvolite da ovakav zakon, koji će izazvati pogubne posledice na sve zaposlene, razvoj zemlјe i buduća pokolјenja, ugleda svetlost dana. Zahtevamo da nam, nakon njegovog povlačenja, omogućite da, uz poštovanje osnovnih principa socijalnog dijaloga, iznesemo svoje stavove o budućem predlogu zakona, s obzirom na to da u dosadašnjem radu mišlјenja sindikata nisu uvažena.
Detaljnije...
 
BOJKOT JAVNE RASPRAVE ZAKONA O RADU
Thursday, 19 December 2013
Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost doneli su odluku da te dve reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji bojkotuju javne rasprave na Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Zbog nepostojanja socijalnog dijaloga u Srbiji, kao i neuvažavanja stavova i primedbi predstavnika sindikata na sastancima Radne grupe za izradu nacrta tog zakona, predstavnici sindikata će se okupiti u gradovima u kojima je Ministarstvo rada najavilo održavanje rasprava i izraziti nezadovolјstvo.
Prva javna rasprava zakazana je za sutra, 20. decembar 2013. godine, u Novom Sadu, u prostorijama Regionalne privredne komore Novog Sada (Plava sala, Narodnog fronta 10, Novi Sad), od 11 do 14 časova, 23.12. u Kragujevcu i 26.12. u Beogradu
 
Smanjenje plata i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015.
Saturday, 07 December 2013
Poslanici  Skupštine Srbije usvojili  su zakon koji predviđa da se od 1. januara iduće godine smanje plate u javnom sektoru koje su veće od 60.000 dinara. Iznos za koji će biti umanjene zarade uplaćivaće se u budžet istog dana kada se tim zaposlenim isplaćuju zarade, a Poreska uprava će tromesečno kontrolisati da li je ispoštovano to pravilo.

Za nepoštovanje odredbi zakona predviđene su kazne od 50.000 do 150.000 dinara za odgovornu osobu i 500.000 do dva miliona dinara za instituciju. U Srbiji ima za pet do 10 odsto više zaposlenih u javnom sektoru na 1.000 stanovnika nego u drugim državama regiona, a zarade u javnom sektoru su za 35 odsto veće nego u privatnom.

Detaljnije...
 
Radulović: Sindikati da pomognu u restrukturiranju
Wednesday, 04 December 2013
Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da sindikati, zajedno sa ministarstvom, imaju ključnu ulogu u uticaju na direktore preduzeća u restrukturiranju da se "uozbilje" i završe postupak popisa i procene vrednosti imovine i obaveza, kao i u traženju novog rukovodstva ako aktuelno nije doraslo zadatku.

 - Takođe mi je jako bitno da se izađe iz političke retorike, pošto su se već i političke stranke umešale u postupak i svako gleda neke svoje interese, a to sprečava ključne reforme koje su nam neophodne - kazao je Radulović Tanjugu nakon sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Tema sastanka je bila da se sindikati upoznaju detaljnije sa planom Ministarstva privrede o završetku restrukturiranja. Na sastanku je dogovoreno da se za svako pojedinačno preduzeće u restrukturiranju održavaju pojedinačni sastanci i da u preduzećima u kojima sindikati misle da treba da dođe do promene neodgovornog rukovodstva, to predlože Ministarstvu i da će to biti zajedno realizovano.

Detaljnije...
 
Zakonom protiv novog zapošljavanja i u javnim preduzećima
Sunday, 01 December 2013
Zakonom o budžetskom sistemu, ako ga poslanici Narodne skupštine usvoje, zabranjuje se novo zapošljavanje u administraciji i javnom sektoru u naredne dve godine. Istovremeno ograničava se i ukupan broj privremeno angažovanih radnika na 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih u organu ili instituciji koja se neposredno ili posredno finansira iz budžeta.

Najavljujući nedavno izmene Zakona o budžetskom sistemu, ministar finansija Lazar Krstić rekao je da je namera vlade da stane na put rastućem broju zaposlenih u državnoj upravi, jer na javni sektor Srbije, u kojem je zaposleno 740.000 ljudi, ide trećina troškova budžeta.
 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 474
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti