Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Nema nesporazuma u HIP Azotara
Friday, 18 September 2015

Na zajedničkom sastanku vrha Saveza Samostalnih sindikata Srbije i poslovodstva HIP Azotara zaključeno da nema nikakvih nesporazuma između organizovanih sindikata u Društvu i poslovodstva HIP Azotara i da se rad sindikalnih organizacija u Društvu odvija nesmetano, u skladu sa Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom.

Povod sastanku su razne špekulacije iznošene kroz medije prethodnih dana i na zvaničnim sastancima sindikata na svim nivoima povodom privremenog udaljenja sa posla tri zaposlena.

Zaključci

 
Solidarna pomoć
Saturday, 12 September 2015

U skladu sa Statutom JP Srbijagas i Kolektivnim ugovorom za JP Srbijagas  uredjena je  oblast ostvarivanja prava i načinu isplate solidarne pomoći zaposlenima.

Pravilnik o solidarnoj pomoć...

Pregled zdrastvenih usluga  za koje se može .....

Zahtev za naknadu troškova Obrazac br 3

Zahtev za naknadu troškova Obrazac br 3-1

Zahtev za naknadu štete Obrazac br 3-2Komisija za solidarnu pomoć

Komisija - izmena

 
Energetska zajednica o primeni direktiva
Wednesday, 02 September 2015
Janez Kopač, direktor Sekretarijata, Narodnoj skupštini je predstavio stanje sprovođenja i napretka u sprovođenju direktiva Energetske zajednice.
Na zajeničkoj konferenciji za novinare sa dr Aleksandrom Tomić, predsednicom Odbora za energetiku, i Mirjanom Filipović, državnim sekretarom, direktor Kopač je rekao:

„Čestitam Srbiji koja je prva u Energetskoj zajednici prenela Treći energetski paket. Međutim, ovo je samo prvi korak. Puna implementacija treba da se nastavi tokom naredne godine. Pod ovim mislim na donošenje podzakonskih akata u sektoru gasa, uspostavljanje izbalansiranog tržišta gasa i uvoza/izvoza (prekogranična trgovina) električne energije prema multilatelarnim obrascima SEE CAO. Najvažnije što ostaje da se uradi jeste implementacija funkcionalnog razdvajanja. Uspostavljanjem razmene energije, iako se malo odocnilo, Srbija će postati prva država u regionu koja je to uradila. To će biti vrlo značajan korak i podsticaj za razvoj tržišta električne energije u celom regionu.“


Direktor Kopač je istakao i da Srbija, uprkos napretku, još uvek nije u potpunosti prenela i implementirala direktive o sumporu u gorivima i da očekuje da će to kršenje zakona Energetske zajednice biti popravljeno u što kraćem roku."
 
Dividenda od NIS-ovih akcija
Monday, 31 August 2015
Isplata dividendi od NIS-ovih akcija je 31.avgusta 2015.godine za vlasnike tih akcija.

Vrednost jedne akcije je 39,87 dinara u neto iznosu.
 
ANTIĆ : RUDARSKI POSAO IMA BUDUĆNOST U SRBIJI
Thursday, 06 August 2015

imageDan rudara Srbije – 6. avgust, i ove godine je, tradicionalno, obeležen u Savezu samostalnih sindikata Srbije. Tim povodom, svečanu sednicu održali su Samostalni sindikat metalaca Srbije, Samostalni sindikat radnika energetike i petrohemije Srbije i Samostalni sindikat hemije i nemetala Srbije.
Sednici je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je najbolјim rudarima uručio satove.
Ministar Antić poručio je rudarima da taj posao ima budućnost u Srbiji, s obzirom na to da će biti realizovan veliki broj investicija i najavio da će u narednih nekoliko meseci biti donet novi zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima.
Antić je naglasio da će taj zakon omogućiti oživljavanje privatnih investicija u oblasti rudarstva i otvaranje novih rudnika.
"Istočna Srbija leži na velikim nalazištima bakra, zlata i srebra i to je velika šansa za državu u narednom periodu", poručio je Antić na svečanoj sednici.
“Vlada Srbije ima čvrsto opredeljenje da rudarstvo bude jedan od oslonaca privrednog razvoja i rasta Srbije”, rekao je Antić, dodavši da se, sa druge strane, u Evropi sve više zatvaraju rudnici.
Antić je poželeo rudarima puno zdravlja i sreće, ali i to da sreća što manje utiče na njihov posao, a sve više da ta profesija zavisi od investicija i bezbednosti na radu.

Detaljnije...
 
Formirana Komisija za solidarnu pomoć
Monday, 13 July 2015
U skladu sa Statutom JP Srbijagas i Kolektivnim ugovorom za JP Srbijagas formrana je Komisija za solidarnu pomoć koja poćinje sa radom u skladu sa  Kolektivnim ugovorom i Pravilnikom o bližim uslovima ostvarivanja prava i načinu isplate solidarne pomoći.

Pravilnik za solidarnu pomoć...

Komisija za solidarnu pomoć
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 546
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести