Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

ODRŽAN PROTESTNI SKUP ISPRED VLADE SRBIJE
Sunday, 13 July 2014
 
Članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost održali su danas protestni skup ispred Vlade Republike Srbije, izrazivši svoje neslaganje sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o PIO, ali i načinom usvajanja ova dva zakona, po hitnom postupku i uz kršenje svih zakonskih i demokratskih procedura u usvajanju zakona.
Protest je započet na Trgu Nikole Pašića, odakle je kolona, u kojoj je bilo gotovo 2 hiljde članova ova dva sindikata, mirno odšetala do zgrade Vlade u kojoj se održavala hitna sednica. U prisustvu brojnih policijskih snaga, kakve nisu viđene na ulicama Beograda i to pod punom opremom, nezadovoljni radnici su pokušali da sa razlozima nezadovoljstva upoznaju članove Vlade, međutim i pored velikog obezbeđenja, niko nije ni pokušao da se okupljenima obrati.
Skup je završen obraćanjem lidera ova dva sindikata i pozivom da se protesti zbog usvajanja dva zakona protiv naroda Srbije, naročito mladih i nezaposlenih, nastave od ponedeljka po planiranoj dinamici.
 
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST SSSS
Friday, 11 July 2014

Nakon razgovora predsednika dve reprezentativne sindikalne centrale – Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, sa premijerom Vučićem, ministrom Vulinom i predstavnicima drugih nadležnih ministarstava, u četvrtak 10. jula, učinjen je poslednji napor i pokušaj da se na tripartitnoj radnoj grupi približe i usaglase do sada neusaglašeni stavovi o izmenama i dopunama Zakona o radu.Ovaj pokušaj, na žalost, nije uspeo jer predstavnici Vlade i Unije poslodavaca Srbije nisu odustali od zahteva da se izmenama Zakona o radu, u delu zarada i drugih primanja, značajno umanje primanja zaposlenih, a ponuđenim rešenjem vezanim za prošireno dejstvo kolektivnih ugovora, samo je deklarativno ostavljena mogućnost takve odluke koju je u praksi apsolutno nemoguće realizovati, niti su pristali na razgovor o drugim neusaglašenim ili sa njihove strane samoinicijativno unetim odredbama.

Detaljnije...
 
Očekuje se skoro usvajanje izmena zakona o PIO
Wednesday, 09 July 2014
Drastično povećanje uslova za penzionisanje žena!
Ove zakonske izmene počinju da se primenjuju od 1. januara 2015. godine.

Очекује се скоро усвајање измена закона о ПИО

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da očekuje skoro uzvajanje novog zakona kojim bi, do 2032. godine, starosna granica za odlazak u penziju za žene i muškarce trebalo da se izjednači i da iznosi 65 godina.


"Sva nadležna ministarstva su dala svoje mišljenje i, u principu, (usvajanje izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju) očekuje se što pre, to je sad stvar na Vladi", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

On je objasnio da je reč o "matematičkom zakonu" u kojem se zakonska regulativa prilagođava regulativi Evropske unije.

Detaljnije...
 
SAOPŠTENЈE PREDSEDNIŠTVA SSSS
Tuesday, 08 July 2014
Nasilјe nad zaposlenima, koje pokušava da se izvrši izmenama Zakona o radu, bez javne rasprave, predstavlјa otvoreno podaništvo stranim interesima, jer još niko razuman nije rekao da je visok stepen radničkih prava uzrok lošeg ekonomskog stanja u Srbiji.

Atak na zarade, koje su najmanje u Evropi, odbijanje da se definiše minimalna zarada, iako to čine i najrazvijenije zemlјe, olakšano otpuštanje u zemlјi gde je stopa nezaposlenih najviša u Evropi, a šanse za novo zapošlјavanje nikakve - najvažniji je pravac i cilј kreatora ovog zakona, kako bi radnike učinili još siromašnijim i time pogodnijim za izrablјivanje.

 

Detaljnije...
 
Zajam zaposlenima !
Wednesday, 02 July 2014
Sindikat je uputio zahtev generalnom direktoru da u skladu sa članom 51. Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas donese Odluku o isplati zajma zaposlenima u kompaniji  u visini prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije.

Predlažemo dinamiku otplate zajma na deset mesečnih rata.
 
ODOBRENA ISPLATA DIVIDENDI AKCIONARIMA NIS-A
Tuesday, 01 July 2014
Zaposelni u JP Srbijagasu vlasnici akcija NIS ad dobiće dividendu.

Odlukom Skupštine akcionara koja je održana 30.06.2014.god, odobrena je isplata dividendi akcionarima NIS-a u iznosu od 25 odsto neto dobiti, što iznosi 13,08 milijardi dinara, odnosno 80,22 dinara bruto odnosno 68,187 dinara neto po akciji, kada se oduzme porez na dobit.  Pravo na isplatu dividendi za 2013. godinu imaju svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara VI redovne sednice Skupštine akcionara - 20. jun 2014. godine. Isplata dividendi očekuje se u avgustu, septembru mesecu.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 506
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti