Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

PRVOMAJSKI PROGLAS
Wednesday, 29 April 2015

Poster 1.maj

Verovali smo da je u XXI veku, u zemlјi koja se proklamuje kao demokratska, nemoguće da bude donet Zakon o radu uprkos protivlјenju radnika i sindikata.
Donet je.
Verovali smo da je nemoguće da bude usvojen Zakon o PIO po hitnom postupku i bez konsultacija sa socijalnim partnerima.
Usvojen je.
Verovali smo da je nemoguće da budu smanjene plate i penzije, iako su jedva dovolјne za preživlјavanje.
Smanjene su.
Verovali smo da će biti uvažavan glas radnika koji stvaraju i glas penzionera koji su stvarali da o onome što je stvoreno i odlučuju.
I opet su nas razuverili. Promenimo to stanje!Detaljnije...
 
Radnici robovi finansijskih institucija
Thursday, 02 April 2015

Godišnja konferencija Sindikata javnih službi u Evropi (EPSU) za Cenralnu Evropu i Zapadni Balkan održana je krajem marta i početkom aprila 2015. godine u Sloveniji.

EPSU je socijalni partner Evropske komisije koji okuplja osam miliona članova iz 265 sindikata iz Evrope, među kojima je i JSO Srbijagas..

Generalni sekretar EPSU Jan Willem Goudriaan posebnu pažnju je posvetio transantlanskim trgovinskom partenrstvu odnosno trgovinskim sporazumima između Evropske komisije i SAD kao i Evropske komisije i Canade te mogućim štetnim posledicama za zaposlene u zemljama Evropske unije i zemljama koje pretenduju da postanu članice. Upućen je apel vladama zemalja da tim sporazumima ne ugroze položaj zaposlenih, njihova prava i radna mesta jer je time socijalna država narušena a posebno imajući u vidu da SAD jedina zemlja na svetu koja nije potpisala konvenciju o kolektivnim ugovorima i slobodama sindikalnog organizovanja.

Detaljnije...
 
Veljku Miloševiću novi mandat
Wednesday, 25 March 2015
Na 5. Skupštini Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije Veljko Milošević je izabran da i u narednom mandatu vodi taj sindikat.
Obraćajući se delegatima Milošević je istakao
"Sindikat je na istorijskom ispitu odgovornosti, na prekretnici opstati ili nestati.
Odgovornost je na svima nama a najveća na najvišim nosiocima funkcija u sindikalnim centralama.
Zato predstojeći Kongres SSSS mora dati odgovore na mnoga pitanja a između ostalog:ima li sindikat snage da povrati svoj uticaj u društvu koji mu pripada i ljude koji taj teret mogu da iznesu?"
 Milošević je u nastavku govorio i o situaciju u sektoru koji ovaj sindikat pokriva
"I nema ni jedne naše organizacije da se ne suočava sa manjim ili većim problemima a za posledicu imamo to da smo u prethodnom mandatu prepolovili broj članova, ne zato što istupaju iz sindikata već nestaju radna mesta.

Detaljnije...
 
Skupština sindikata energetike
Monday, 16 March 2015
Izborna Skupština Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije održaće se 25. marta 2015.godine u Beogradu. Višemesečni izborni proces, počev od osnovnih  organizacija koje su i nosioci kandidovanja, završava se izborom predsednika, potpresednika, sekretara i svih organa ovog sindikata. Utvrđeni su predlozi za nosioce svih funkcija i članove organa za naredni mandatni period (2015-2020) a jedini kandidat za predsednika je Veljko Milošević.
Detaljnije...
 
Prevencija i oporavak zaposlenih
Friday, 20 February 2015
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas potpisala Ugovor o pružanju usluga prevencije radne invalidnosti, oporavka i rehabilitacije zaposlenih  u 2015. godini sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju, Ivanjica. Prva smena u aprilu mesecu.
U skladu sa  raspoloživim sredstvima za te namene, Pravilima  i programom sindikata, kriterijumima za upućivanje zaposlenih u ustanove za prevenciju, oporavak, rehabilitaciju, kao i baze podataka o korišćenju banja od 2008. godine po svim osnovama, komisija će predložiti listu zaposlenih koji stiču pravo korišćenja navedenih usluga u toku 2015. godine.


Detaljnije...
 
Potpisan Kolektivni ugovor za JP Srbijagas
Tuesday, 03 February 2015

     
    Danas je u Ministarstvu rudarstva i energetike potpisan Kolektivni ugovor za Javno preduzeće Srbijagas. Ugovor je u ime Vlade Srbije potpisao Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u ime poslodavca - Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i u ime sindikata - Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Srbijagas“ Veljko Milošević.
          Kolektivnim ugovorom definisana su sva prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih u JP „Srbijagas“. U tom dokumentu, koji je u procesu pregovaranja usaglašen u zakonskom roku, sačuvana su sva prava koja su u skladu sa Zakonom o radu.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 538
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti