Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Vlada RS dala saglasnost na Program poslovanja!
Thursday, 31 July 2014
Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici dala saglasnost na Program poslovanja JP Srbijagas za 2014 godinu. Stvaraju se uslovi za aktiviranje i realizaciju Sporazuma između direktora i sindikata.

Detaljnije...
 
Sindikat se obratio Vladi RS
Thursday, 31 July 2014
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas obratila se Vladi Republike Srbije sa hitnim razrešenjem problema ove kompanije za dugove za isporučeni prirodni gas buđžetskim korisnicima, toplanama, distributerima i preduzećima u restrukturiranju.
Primenom Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, nemogućnost izmirenja obaveza prema dobavljaču gasa iz Rusije, sada posledice snose samo zaposleni JP Srbijagas tako što im se ne isplaćuju zarade u skladu sa kolektivnim ugovorom.

(prenosimo vam pismo u celini)
Detaljnije...
 
PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VULINA
Wednesday, 23 July 2014
Dva reprezentativna sindikata – Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost podneli su Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministra za rad Aleksandra Vulina.

(u prilogu pismo u celini)

Detaljnije...
 
Završen protest na dostojanstven način
Thursday, 17 July 2014
Detaljnije...
 
SINDIKATI DONELI ODLUKU O STUPANJU U GENERALNI ŠTRAJK
Wednesday, 16 July 2014
Na svojim vanrednim sedncima Predsedništva i Glavnog odbora, Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „NEZAVISNOST“ doneli su Odluku o stupanju u štrajk zaposlenih u Republici Srbiji na teritoriji Republike Srbije, na dan 17. jul 2014. godine, četvrtak.

U četvrtak, 17. jula 2014. godine, na prostoru Trga Nikole Pašića, sa početkom u 11 časova, održaće se veliki protestni skup zaposlenih i ostalih građana, sa ciljem iskazivanja protesta protiv usvajanja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.
Pozivaju se zaposleni i građani Republike Srbije da prisustvuju ovom skupu.

Detaljnije...
 
ODRŽAN PROTESTNI SKUP ISPRED VLADE SRBIJE
Sunday, 13 July 2014
 
Članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost održali su danas protestni skup ispred Vlade Republike Srbije, izrazivši svoje neslaganje sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o PIO, ali i načinom usvajanja ova dva zakona, po hitnom postupku i uz kršenje svih zakonskih i demokratskih procedura u usvajanju zakona.
Protest je započet na Trgu Nikole Pašića, odakle je kolona, u kojoj je bilo gotovo 2 hiljde članova ova dva sindikata, mirno odšetala do zgrade Vlade u kojoj se održavala hitna sednica. U prisustvu brojnih policijskih snaga, kakve nisu viđene na ulicama Beograda i to pod punom opremom, nezadovoljni radnici su pokušali da sa razlozima nezadovoljstva upoznaju članove Vlade, međutim i pored velikog obezbeđenja, niko nije ni pokušao da se okupljenima obrati.
Skup je završen obraćanjem lidera ova dva sindikata i pozivom da se protesti zbog usvajanja dva zakona protiv naroda Srbije, naročito mladih i nezaposlenih, nastave od ponedeljka po planiranoj dinamici.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 511
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti