Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

ODOBRENA ISPLATA DIVIDENDI AKCIONARIMA NIS-A
Tuesday, 01 July 2014
Zaposelni u JP Srbijagasu vlasnici akcija NIS ad dobiće dividendu.

Odlukom Skupštine akcionara koja je održana 30.06.2014.god, odobrena je isplata dividendi akcionarima NIS-a u iznosu od 25 odsto neto dobiti, što iznosi 13,08 milijardi dinara, odnosno 80,22 dinara bruto odnosno 68,187 dinara neto po akciji, kada se oduzme porez na dobit.  Pravo na isplatu dividendi za 2013. godinu imaju svi akcionari koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara VI redovne sednice Skupštine akcionara - 20. jun 2014. godine. Isplata dividendi očekuje se u avgustu, septembru mesecu.
 
Odustati od smanjenja zarada i ukinuti solidarni porez!
Tuesday, 17 June 2014

Sindikat poziva Vladu RS da trajno odustane od namere da smanji ionako niske zarade, od 10 odsto zaposlenima u državnoj upravi i javnim preduzećim, kao i da odmah ukine solidarni porez, jer se politika isključivog „stezanja kaiša“ u svetu pokazala kao pogrešna.
Takođe, saopštavamo da najnoviji nacrt izmena i dopuna Zakona o radu, koji je pripremilo Ministarstvo rada, nije usaglašen sa sindikatima i, kao takav, nije prihvatljiv za sindikate.
Nacrt nije rezultat rada Radne grupe za izmene Zakona o radu i ne odslikava ono zašta smo se zalagali i jasno rekli šta je ono što nikada nećemo prihvatiti.
U novom tekstu samoinicijativno su unete izmene koje sa sindikatima nisu usaglašene, iako je prema ranijem dogovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, jasno utvrđen okvir za pregovaranje.
 
Predloženi Zakon o radu neprihvatljiv!
Wednesday, 04 June 2014

 

 Predložena verzija Zakona o radu, koju je najavio ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, za Savez samostalih sindikata Srbije je neprihvatljiva, izjavio je predsednik tog sindikata Ljubisav Orbović.

Netačan je, takođe, i utisak koji se stvara u javnosti da je novi Zakon o radu u većoj meri usaglašen, rekao je Orbović na konferenciji za štampu, i istakao da se sindikati apsolutno nisu saglasili sa delovima zakona koji se odnose na zarade, sa delom koji govori o otpremninama i munulom radu samo kod poslednjeg poslodavca, sa isplatom dve umesto tri prosečne zarade prilikom penzionisanja.
"Sindikati su svesni da vlada ima veliku većinu i da zakon može biti donet vrlo lako, ali to je onda princip sile a ne princip dogovora", rekao je Orbović.

Detaljnije...
 
Sindikati: Plate u javnom sektoru niže za 10 odsto? Sledi žestok odgovor!
Wednesday, 04 June 2014
Predstavnici dva reprezentativna sindikata, Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" usprotivili su se danas najavljenom smanjenju zarada u javnom sektoru.

 - Protivimo se i spremni smo da žestoko odgovorimo kada je u pitanju smanjenje plata u javnom sektoru. U ovom kriznom periodu nije rešenje smanjiti platu za 700.000 ljudi, koliko kažu da je tu zaposleno - rekao je predsednik SSSS Ljubisav Orbović na zajedničkoj konferenciji za novinare dve najveće sindikalne centrale.

On je ocenio da se smanjenjem plata za 10 odsto "neće dobiti nikakav napredak, niti pomak u ovom društvu", ocenjujući da se tako samo ulazi u spiralu siromaštva iz koje je posle teško izaći. 

Orbović je apelovao na Vladu Srbije da još jednom dobro razmisli da li će doneti odluku o smanjenju plata u javnom sektoru i pozvao je da "ne sluša one koji vrše pritisak da se to uradi".

 
Sindikat pomaže ugroženima u poplavama
Wednesday, 21 May 2014
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas, u ime članova sindikata- zaposlenih u ovoj kompaniji, uplatiće na ime pomoći 500.000 dinara putem računa koji je otvorila Vlada RS građanima koji su nastradali u do sada nezabeleženim elementarnim nepogodama koje su zadesile našu zemlju.
Detaljnije...
 
APEL ČLANOVIMA SINDIKATA
Monday, 19 May 2014
ZBOG NEZAPAMĆENIH POPLAVA KOJE SU ZADESILE NAŠU ZEMLjU, U IME SAMOSTALNOG SINDIKATA RADNIKA ENERGETIKE I PETROHEMIJE SRBIJE , APELUJEM NA SVE NAŠE ČLANOVE SINDIKATA DA SE ODAZOVU POZIVIMA DRŽAVNIH ORGANA I HUMANITARNIM AKCIJAMA, PRIKUPLjANjA POMOĆI I NA TAJ NAČIN DAJU SVOJ DOPRINOS DA SE POMOGNE UGROŽENIM PODRUČJIMA I STANOVNIŠTVU, KAKO BI SE POSLEDICE OVE PRIRODNE KATASTROFE UMANjILE I ŠTO PRE SANIRALE.

Predsednik,

Veljko Milošević

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 501
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti