Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Sindikat traži ocenu ustavnosti solidarnog poreza
Thursday, 13 February 2014

Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas uputila Inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru (”Službeni glasnik RS” broj108/2013).

"Pred Ustavom i zakonom svi su jednaki" stoji u Ustavu Republike Srbije (član 21 st.1. )
Sindikat  još jednom obaveštava članstvo, zaposlene i celokupnu javnost o posledicama neustavne, nakaradne i pogubne primene Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru(”Službeni glasnik RS” broj 108/2013), odnosno „solidarnog poreza”.
Sindikat je više meseci unazad upozoravao predstavnike Vlade Republike Srbije, Ministarstva finansija  na nesagledive posledice koje će izazvati primena „solidarnog poreza”.


InicijativaDetaljnije...
 
Obaveštenje zaposlenima
Monday, 10 February 2014
Poslovodstrvo se  obratilo zaposlenima i odgovorilo :
Zašto kasni isplata zarada zaposlenima, na koji način se obračunava i isplaćuje zarada kada nije usvojen Program poslovanja za tekuću godinu i koja sve primanja podležu primeni Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru?

Sva ova pitanja su i tema sastanka organa sindikata.

obaveštenje
 
Sindikati protiv solidarnog poreza
Thursday, 06 February 2014

Sindikati u javnom sektoru ( zdravstva i energetike) oštro se protive uvođenju solidarnog poreza.

U Ministarstvu finansija su nepokolebljivi i poručuju da nema odustajanja od zakona. Izuzetak mogu da budu samo državne firme koje, ističu, nisu monopolisti, ostvaruju dobit i, kako objašnjavaju, ne zavise od države. Tvrde da je mera privremena, ali da će doneti 12 milijardi u ovoj godini.

"Solidarni porez je ustanovljen zakonom i on se kao takav ne može ni ukinuti dokle god se ne konstituiše nova Skuptšina. Naš stav je bio da se on mora uvesti i to je jedan vid solidarnosti kako bismo kupili sebi dovoljno vremena da neke stvari sistemski rešimo", kaže državni sekretar u Ministarstvu finansija Nikola Ćorsović.

Ćorsović kaže da nisu kažnjeni oni koji najviše zarađuju. Ističe da to na neki način nije fer, ali tvrdi da je to jedina mera koja je mogla da bude donesena.
 
RADNA GRUPA POČELA DA SE BAVI ZAKONOM O RADU
Thursday, 06 February 2014

Prvi koraci ka izmeni Zakona o radu načinjeni su u ponedeljak, na sastanku predstavnika Ministarstva rada i finansija, dva reprezentativna sindikata - Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, i poslodavaca.
Za pregovarački sto sela je Radna grupa, a dogovoreno je da se sastaju svakog četvrtka, kako bi se razmotrilo koje odredbe važećeg zakona je potrebno menjati.

Predsedništvo SSSS je imenovalo  svoje predstavnike u radnoj grupi a petkom će se sastajati predsedništvo koje razmatrati izveštaje o toku pregovaračkog procesa i davati smernice i donositi odluke o pregovaračkim okvirima.

 
Podrška našem sindikatu od evropskih partnera
Tuesday, 21 January 2014
Jedinstvenoj sindikalnoj organizaciji JP Srbijagas je upućeno pismo podrške od  evropskih partnera iz Brisela (EPSU -socijalni prtner evropske komisije) za aktivnosti koje vodimo povodom izmene radnog zakonodavstva. Naš sindikat je punopravni član ovog evropskog sindikata.


pismo podrške      prevod pisma


 
Vlada povukla nacrt Zakona o radu !!!
Monday, 20 January 2014
Novi predlog Zakona, o kojem se u poslednje vreme toliko polemisalo, nakon javne rasprave neće stići do skupštine. Nacrt je povučen posle današnjeg sastanka Socijalno-ekonomskog saveta (SES), kojem su prisustvovali premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 145 - 160 of 481
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti