Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Počeli pregovori za Kolektivni ugovor
Sunday, 04 January 2015
Na pripremnom sastanku, održanom 30.decembra 2014. godine u Ministarstvu rudarstva i energetike, ozvaničen je početak pregovaračkog procesa za donošenje Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas. Pregovarčkim procesom rukovodi Mirjana Filipović,  državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike.
Predsednik sindikata Veljko Milošević, izneo je stav sindikata da će polazni tekst novog kolektivnog ugovora biti važeći Kolektivni ugovor i do sada  dostignuta prava , uz usaglašavanje sa Zakonom o radu i tom prilikom predat predlog u elektronskoj verziji.
Naredni sastanak je zakazan da 9. januar 2015. god. kada će se usaglašavati članovi koji se menjaju.
Detaljnije...
 
Vlada usvojila Polazne osnove za restrukturiranje Srbijagasa
Thursday, 25 December 2014
Vlada Srbije, na predlog resornog Ministarstva rudarstva i energetike, na današnjoj sednici usvojila je Polazne osnove za restrukturiranje Javnog preduzeća (JP) "Srbijagas", saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva.

Ovo je prvi i izuzetno važan korak ka stvaranju tržišno orijentisane, profitabilne kompanije koja će uspešno poslovati i to na zdravim tržišnim osnovama.

U prvoj fazi - do 30. juna 2015. godine, biće rešeno pravno izdvajanje delatnosti transporta i upravljanja transportnim sistemom i distribucije i upravljanja distributivnim sistemom u skladu sa odredbama Zakona o energetici, kao i stvaranje holdinga sa zajedničkim službama unutar holdinga, kako bi se postigao jednostavan operativni model i efikasniji način upravljanja.

Detaljnije...
 
Vlada RS donela novu Odluku u vezi tehnoloških viškova
Wednesday, 03 December 2014
 Vlada RS donela Odluku o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturiranja i pripreme za privatizaciju.

Odluke
 
Nadzorni odbor usvojio Program poslovanja JP Srbijagas za 2015. godinu
Friday, 28 November 2014

    

             U Novom Sadu je 27.11.2014.god. održana deseta sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, u tekućem sazivu. Sednicom je predsedavao Milivoje Miletić, predsednik NO. Nadzorni odbor je jednoglasno usvojio Program poslovanja kompanije za 2015. godinu i uputio ga Vladi Republike Srbije na saglasnost. Tim dokumentom, koji je ove godine usvojen u zakonskom roku, pored rasta fizičkog obima prometa prirodnog gasa, većeg stepena naplate potraživanja i smanjenog nivoa investicija, za sledeću godinu utvrđuje se nastavak aktivnosti na reorganizaciji i usavršavanju organizacione strukture preduzeća u skladu sa energetskim delatnostima, ali i dalja racionalizacija troškova u skladu sa Zaključcima Vlade Republike Srbije i instrukcijama nadležnih ministarstava.
         
             Na sastanku je podneta inicijativa JSO JP Srbijagas da Nadzorni odbor i poslovodstvo u sklopu mera koje država preduzima prema javnom sektoru i javnim preduzećima preduzme sve neophodne mere kako zaposleni ne bi došli pod udar dodatnih sankcija od naredne godine jer ne snose krivicu nenaplaćenih potraživanja za isporučeni gas. (http://www.srbijagas.co.rs)
 
Prioriteti sindikata u narednom periodu
Sunday, 23 November 2014
Utvrđeni prioriteti aktivnosti u narednom periodu Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas na trodnevnom zasedanju  organa ovog sindikata. Novi kolektivni ugovor, reorganizacija kompanije i sindikata i novi mandati u organima Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas su samo deo tačaka na ovom skupu.
Odbor je zaključio da se  nadzornom odboru i generalnom direktoru uputi zahtev da se u sklopu mera koje država najavljuje i preduzima prema javnom sektoru i javnim preduzećima preduzme sve neophodne mere kako zaposleni ne bi došli pod udar dodatnih "sankcija" od naredne godine jer ne snose krivicu nenaplaćenih potraživanja za isporučeni gas.

Detaljnije...
 
Isplata dividende akcionarima NIS-a 25. novembra
Wednesday, 12 November 2014

"Naftna industrija Srbije" (NIS) isplatiće akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti koju je u junu usvojila skupština akcionara. Dividenda će biti isplaćena u sredu, 25. novembra, saopštio je Anton Fjodorov, finansijski direktor ove kompanije.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 161 - 176 of 544
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести