Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Održana sednica Odbora sindikata
Tuesday, 27 December 2022

PREDSEDNIŠTVO SINDIKATA TRAŽIĆE SASTANAK SA MINISTARKOM ENERGETIKE I POSLOVODSTVOM SRBIJAGASA U VEZI SA PROBLEMIMA ZAPOSLENIH

Na sednici Odbora JSO „SRBIJAGAS“ za više poslodavaca, koja je održana danas u Beogradu i kojoj je predsedavao Veljko Milošević, predsednik sindikata, zaključeno je da će Sindikat uputiti zahtev za hitan sastanak sa resornom ministarkom, ali i sa poslovodstvom, u vezi sa povećanjem zarada, nepoštovanjem Kolektivnog ugovora, kao i sa pitanjem budućnosti našeg preduzeća. Najviši predstavnici sindikata istakli su da od države, tj. od nadležnih ministarstava, kao i od poslodavca, još uvek čekaju odgovor na Inicijativu za izmenu Kolektivnog ugovora JP “Srbijagas”, a u skladu sa Uredbom o utvrđivanja elemenata godišnjeg programa poslovanja za 2023. godinu, kojom je predviđena mogućnost povećanja plata zaposlenih u javnom sektoru od najviše 12,5%. Ova novina, odnosno neophodnost promene opšteg akta kao uslov za promenu osnovice zarade u Programu poslovanja, uvedena je novom regulativom od ove godine, a sindikat je, kako je rečeno, blagovremeno uradio sve kako bi se ispoštovale procedure. Međutim, ceo proces je prilično usporen a pravo radnika na odgovarajuću zaradu za svoj rad, naprosto dovedeno u pitanje.  

Detaljnije...
 
Najavljena sednica odbora sindikata
Thursday, 22 December 2022

Za utorak 27. decembra zakazana je sednica Odbora JSO Srbijagas za više poslodavaca na kojoj će se između ostalog razmatrati svi problemi sa kojima se zaposleni suočavaju kao posledica nepoštovanja Kolektivnog ugovora i drugih zakonskih propisa. Razmatraće se i naredni koraci sindikata na poboljšanju materijalno-socijalnog položaja naših članova i zaštiti njihovih prava.

 Sindikat će preuzeti obavezu poslodavca za nabavku novogodišnjih paketića za decu i omogućiti svojim članovima da Deda Mraz deci ne dodje praznih ruku.

 

Detaljnije...
 
MATERIJALNI I SOCIJALNI POLOŽAJ ZAPOSLENIH SRBIJAGASA U FOKUSU AKTIVNOSTI SINDIKATA
Thursday, 15 December 2022

Na nedavno održanom sastanku najviših predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije sa premijerkom i resornim ministrima, u Vladi Republike Srbije, u ime svih zaposlenih u energetskom sektoru probleme i inicijative ovog dela privrede izneo je predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije i predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije „Srbijagas“ za više poslodavaca, Veljko Milošević.   

On je tom prilikom ukazao na nekoliko ključnih problema, sa kojima se pre svega ovaj, svakako jedan od strateških sektora u Srbiji, a naročito državni gasni sistem, suočava.

Detaljnije...
 
dijalogom do većih zarada i poštovanja kolektivnih ugovora
Friday, 09 December 2022
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, na sastanku s predstavnicima Saveza samostalnih sndikata Srbije (SSSS), predložila da, odmah po konstituisanju Socijalno ekonomskog saveta, sindikati pokrenu inicijative za pregovore o rastu zarada i minimalne zarade, kao i izmene zakonskih rešenja, kako bi sindikalni predstavnici u firmama i institucijama bili zaštićeniji.

Na juče održanom sastanku u zgradi republičke vlade, koji je zakazan na zahtev najveće sindikalne centrale u Srbiji, razgovarano je o aktulenim problemima sa kojima se susreću radnici, kao i o načinima da oni budu prevaziđeni.

Delegaciju SSSS, koju su činili predsednici granskih sindikata iz javnog i realnog sektora, predvodio je predsednik Saveza Ljubisav Orbović, a ispred Vlade Srbije su, pored premijerke, prisustvovali ministri finansija i rada, Siniša Mali i Nikola Selaković.

Detaljnije...
 
Vaučer za članove sindikata
Thursday, 08 December 2022

Jedinstvena sindikalna organizacija Srbijagas za više poslodavaca je pripremio svojim članovima, povodom predstojećih praznika, poklon- vaučer u iznosu od 5.000 dinara u najvećem domaćem trgovinskom lancu, Univerexport.

 

Detaljnije...
 
Raspodela dobiti za 2021. godinu
Wednesday, 07 December 2022

Nadzorni odbor JP Srbijagasa usvojio je većinom glasova Odluku o raspodeli dobiti za 2021. godinu kojom zaposleni nisu ostvarili svoje pravo u raspodeli dela dobiti. Predstavnik zaposlenih u ovom organu nije glasao za ovakvu odluku.

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 48 of 569
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести