Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Unija poslodavaca Srbije za ukidanje dokumentovanja troškova za prevoz
Monday, 27 July 2020

Unija poslodavaca Srbije, reprezentativni socijalni partner, uputila je Vladi Srbije predlog paketa 5+3 mere za revitalizaciju privrede i minimiziranje uticaja pandemije na nacionalnu ekonomiju.

Jedan od predloga Unije je ukidanje obaveze dokumentovanja neoporezovanih troškova naknada prevoza za dolazak i odlazak zaposlenih sa radnog mesta,čime se pridružila zahtevu reprezentativnih sindikata koji su na Socijalno ekonomskom savetu Srbije tražili stavljanje van snage mišljenje Ministarstva finansija.

Prethodno mišlјenje Ministarstva finansija o pravdanju tih troškova samo je stvorilo više obaveza radnicima, ali i dodatni posao računovođama ukoliko su proveravali račune koje su im zaposleni dostavlјali

Detaljnije...
 
Jednokratna solidarna pomoć zaposlenima koji su u toku pandemije oboleli
Thursday, 23 July 2020

Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas za više poslodavaca će isplatiti jednokratnu solidarnu pomoć u iznosu od 30.000 dinara zaposlenima- članovima Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas za više poslodavaca koji su od početka pandemije korona virusa oboleli a bili pozitivni na ovaj virus.

Odluka o obrazovanju komisije

 

Detaljnije...
 
PRAVILNIK O PREVENTIVNIM MERAMA ZA BEZBEDAN I ZDRAV RAD ZA SPREČAVANJE POJAVE I ŠIRENJA EPIDEMIJE
Sunday, 05 July 2020

PRAVILNIK O PREVENTIVNIM MERAMA ZA BEZBEDAN I ZDRAV RAD ZA SPREČAVANJE POJAVE I ŠIRENJA EPIDEMIJE ZARAZNE BOLESTI

("Sl. glasnik RS", br. 94/2020 od 03.07.2020)

Predmet

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se preventivne mere koje je poslodavac dužan da primeni radi sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti i otklanjanja rizika za bezbedan i zdrav rad zaposlenih, kao i lica koja se zateknu u radnoj okolini, kada nadležni organ proglasi epidemiju zarazne bolesti.


Detaljnije...
 
Veljko Milošević ponovo izabran za predsednika Samostalnog sindikata radnika energetika Srbije
Tuesday, 02 June 2020

energetičari - SkupštinaŠesta Skupština Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije, na zasedanju 02.06.2020 održanoj u Novom Sadu, jednoglasno je za predsednika ovog sindikata za mandatni period 2020-2025 godine izabrala Veljka Miloševića a potpredsednika Božu Dostića. Skupština je verifikovala mandate članova Republičkog Odbora.

Na Skupštini su izabrani Nadzorni odbor, Statutarni odbor, Izvršni odbor Sekcije žena, Sekcija mladih i delegati predstojećeg Kongresa SSSS.

Skupština je usvojila i Regionalnu dekleraciju  2020 o radničkim pravima na Zapadnom Balkanu, zaštite radničkih prava od posledica ekonomske krize izazvane pandemijom COVID19.

Ponovo je pokrenuta Inicijativa za izmenu i dopunu  člana 70A Zakona o PIO, kojim se zahteva ukidanje kaznenih poena za prevremeno penzionisanje kada se napuni 65 godina života.

 

 
Informacija o programu ekonomskih mera Vlade RS
Friday, 08 May 2020

 

Информацију припремила стручна служба синдиката (СССС)

Влада Републике Србије, 31.03.2020. године, објавила је Програм мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих вирусом корона и подршку привреди Србије (у даљем тексту: Програм).

            Основни циљ мера садржаних у Програму је:

1)      да се очува запосленост у току трајања ванредног стања и

2)      да се помогне предузећима којима је отежано пословање, а пре свега предузетницима, микро и малим предузећима...

  Информација

 
Запослени који раде од куће или су послати на одсуство, дозвољено коришћење годишњих одмора за 2019.
Tuesday, 07 April 2020

Влада Републике Србије је на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, донела Закључак којим је препоручено да запослени, који у току ванредног стања свој посао обављају свакодневно, али од куће, односно на даљину, искористе преостали део годишњег одмора за 2019. годину у складу са законом, односно до 30. јуна 2020. године.

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 49 - 64 of 538
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti