Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Preraspodela radnog vremena i rad u smenama
Monday, 08 May 2017

Na Zahtev Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije a zbog učestalog pogrešnog tumačenja  zakona i opštih akata i pojedinih prava na štetu zaposlenih, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdalo je mišljenje broj: 011-00-107/2017-02 koje možete preuzeti u nastavku vesti.

mišljenje ministarstva

 
SES PRIHVATIO INICIJATIVU SSSS ZA IZMENU ZAKONA O PIO
Tuesday, 18 April 2017

Socijalno ekonomski savet Republike Srbije danas je prihvatio inicijativu Saveza samostalnih sindikata Srbije za izmenu člana 70a Zakona o penzijsko i invalidskom osiguranju. Sada se očekuje odgovor Vlade Srbije nakon što su socijalni partneri prihvatili inicijativu SSSS, kojom treba da se ukine trajno umanjenje penzija, odnosno da penzioneri kada napune 65 godina primaju punu penziju.  Predsednik SSSS Ljubisav Orbović  je preuzeo funkciju  predsedavajućeg SES-a za period april 2017 – april 2018. godine od Aleksandra Vulina a Veljko Milošević je izabran za novog člana Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije.

Inicijativa

 
LUKA VISENTINI, GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE KONFEDERACIJE SINDIKATA
Monday, 10 April 2017

Luca Visentini Ako država ne kažnjava one koji ne isplaćuju zarade - zaboravite na EU
Umesto vrlo lošeg pristupa oporavku ekonomije u Evropi koja podrazumeva "stezanja kaiša" odlučili smo da krenemo u kampanju kojom ćemo promovisati novu alternativnu ekonomsku politiku koja se zasniva na povećanju investicija i podizanju plata radnicima.
To ističe u razgovoru za Danas generalni sekretar Evropske konfederacije sindikata Luka Vinsentini, koji je juče bio gost međunarodne konferencije na temu jačanja socijalnog dijaloga koju su zajednički organizovali Evropski sindikalni institut i Savez samostalnih sindikata Srbije u hotelu Moskva.

Detaljnije...
 
Solidarna pomoć- nova akta
Thursday, 30 March 2017

Usvojen je novi Pravilnik o solidarnoj i drugim vrstama pomoći u JP Srbijagas kao i Pregled zdravstvenih usluga za koje se može odobriti solidarna pomoć a u skladu sa Kolektivnim ugovorom za JP Srbijagas. Propisani su i  novi obrasci za naknadu troškova po osnovu solidarne pomoći i to: Obrazac za zaposlenog (obrazac br.3), za člana porodice (obrazac br.3-1) i za naknadu štete (obrazac 3-2).

Novim aktima su izvršene izmene koje su pokrenute i usaglašene između poslodavca i sindikata.

Ova akta možete preuzimati sa našeg sajta sa leve strane na ikoni "solidarna pomoć"

 
SRBIJI TREBA 30 GODINA DA SUSTIGNE EVROPSKE PLATE
Thursday, 09 March 2017
Piše: Elen Goldstin, regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu

Srbija je načinila važan iskorak u reformi svojih javnih finansija i u revitalizovanju privrednog rasta tokom poslednjih pet godina.
Visina javnog duga pada, a budžetski deficit je smanjen sa preko sedam odsto nacionalnog dohotka u 2014. godini na samo 1,4 odsto prošle godine. Procenjuje se da će privredni rast u 2016. biti 2,8 odsto, najveći rast zabeležen od izbijanja globalne finansijske krize 2008. godine. Od 2012. godine izvoz je povećan sa 26 na 36 odsto nacionalnog dohotka, a nezaposlenost je na najnižem nivou za poslednjih 10 godina. Sve su to dobre vesti, a pre samo dve - tri godine malo je ko verovao da se to može desiti. Srbija zaslužuje da je hvale zbog ovih dostignuća.
Detaljnije...
 
DAN ŽENA:“UZ PLATE VEĆE LEPŠE JE CVEĆE“
Tuesday, 07 March 2017
Putari i Ministarka Borba za opšte povećanje zarada u Srbiji treba da počne 8. Marta, na Međunarodni dan žena, koji obeležavamo u slavu svim ženama,boreći se za njihova prava i ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost.

Iako se obično proslavlјa darivanjem žena cvećem, Savez samostalnih sindikata Srbije, sloganom «Uz plate veće lepše je cveće», poziva vlasti da, kroz ekonomski rast i rešavanje nejednostakosti, kontinuirano rade na uvećavanju zarada i pobolјšanju materijalnog i socijalnog položaja žena, ali i svih zaposlenih u Srbiji.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 65 - 80 of 501
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti