Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

KONSENZUSOM DO NOVE MINIMALNE CENE RADA
Tuesday, 12 September 2017
Socijalno ekonomski savet Republike Srbije danas je, konsenzusom, doneo odluku o povećanju minimalne cene rada za 2018. godinu za 10 odsto i ona iznosi 143 dinara po radnom času, bez poreza i doprinosa.
Socijalni partneri su se saglasili o postojanju potrebe za povećanjem minimalne cene rada, a uvažavanjem argumenata svih strana došlo se do usaglašavanja njenog iznosa, koji je između zajedničkog predloga Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost od 154 dinara i 139 dinara, koliko je predlagala Unija poslodavaca Srbije, odnosno 140 dinara, koliko je predlagala Vlada Republike Srbije.
Ministar finansija Dušan Vujović je obećao da će insistirati na fiskalnoj neutralnosti odluke, odnosno da povećanje minimalne cene rada neće pasti na teret troškova poslovanja poslodavaca.
Socijalno ekonomski savet je posle nekoliko godina, u kojima je odluku o iznosu minimalne cene rada donosila Vlada Srbije, doneo odluku o njenom povećanju usaglašavanjem argumenata svih socijalnih partnera, što je značajno i za jačanje socijalnog dijaloga u Srbiji.
 
Isplata dividende od akcija NIS 18. avgusta
Thursday, 17 August 2017
Odbor direktora NIS ad.  doneo je  Odluku da se 18. avgusta svim akcionarima NIS ad ( i za  zaposlene i bivše zaposlene) isplati dividenda za 2016 god.  u neto iznosu od 20,961 dinara po akciji.
 
Upustvo o postupku ostvarivanja prava na plaćeno odsustvo
Thursday, 17 August 2017

U skladu sa Zakonom o radu RS i Kolektivnim ugovorom za JP Srbijagas generalni direktor je doneo Upustvo o postupku ostvarivanja prava na odsustvo sa rada uz naknadu zarade ( plaćeno odsustvo) kojim se bliže uređuje postupak ostvarivanja ovih prava zaposlenih koje sprovode rukovodioci organizacionih jedinica.

Upustvo

Detaljnije...
 
Dividenda na akcije NIS-a za 2016.god,
Thursday, 29 June 2017
Skupština akcionara NIS ad usvojila Odluku o raspodeli dobiti za 2016 god. kojom je utvrdjena vrednost akcije NIS  za male akcionare ( zaposlene i bivše zaposlene) u neto iznosu od 20,961 dinara po akciji a isplata je u intervalu avgust- septembar 2017. god. kada Odluku donese Odbor direktora NIS ad.  
 
Rehabilitacija zaposlenih u Banji "Junaković" za 2017. godinu.
Thursday, 25 May 2017

Potpisan je Ugovor o pružanju usluga prevencije radne invalidnosti, oporavka i rehabilitacije zaposlenih  u 2017. godini sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju "Junaković" Apatin. Prva smena u junu mesecu.

U skladu sa  raspoloživim sredstvima za te namene, Pravilima  i programom sindikata, kriterijumima za upućivanje zaposlenih u ustanove za prevenciju, oporavak, rehabilitaciju, kao i baze podataka o korišćenju banja od 2008. godine po svim osnovama, komisija će predložiti listu zaposlenih koji stiču pravo korišćenja navedenih usluga u toku 2017. godine.

      Anketni list          Uput za banju          Obrazac za plaćeno odsustvo

 

Detaljnije...
 
Formira se radna grupa za izmenu Zakona o PIO
Saturday, 13 May 2017
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najavilo je formiranje radne grupe koja će raditi na pripremi izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.  Do najave izmena i dopuna tog zakona došlo je nakon inicijative SSSS za izmenu člana 70a Zakona o penzijsko i invalidskom osiguranju. Na sastanku Socijalno-ekonomskog saveta 18. aprila odlučeno je da se Vladi Srbije uputi zahtev da ukine trajno umanjenje penzija od 0,34 odsto mesečno za građane koji su zbog beneficiranog radnog staža otišli u penziju pre navršenih 65 godina starosti. SSSS očekuje da će radna grupa u što kraćem roku pripremiti izmene, kojima će biti ispravljena nepravda učinjena penzionerima.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 96 of 523
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti