Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Pozajmica
Thursday, 27 October 2016
Od srede, 02.11.2016. godine počinju aktivnosti na realizaciji  isplate pozajmice zaposlenima- članovima sindikata JSO JP Srbijagas u saradnji sa AIK BANKOM a.d.Beograd.
Zaposleni koji žele pozajmicu u iznosu 60.000 dinara prijaviće se predstavnicima sindikata prema dole priloženom spisku kako bi se pripremila odgovarajuća dokumenta..

Dokument-Sporazum

Detaljnije...
 
Postupak dobijanja plaćenog odsustva za odlazak na prevenciju,oporavak i rehabilitaciju zaposlenih
Wednesday, 19 October 2016

Obaveštavamo zaposlene da je potrebno posle prijave putem Anketnog lista koji se dostavlja sindikatu i predloga od strane Komisije za upućivanje zaposlenih na oporavak i rehabilitaciju, potrebno popuniti Obrazac broj 12 – Zahtev zaposlenog za plaćeno odsustvo, koji je dostavljen od strane Izvršne funkcije za pravne, kadrovske i opšte poslove, kojim je utvrđena procedura za dobijanje plaćenog odsustva i nakon toga popuniti Uput za prevenciju, oporavak I rehabilitaciju.

U prilogu se nalazi Obrazac br.12  i Uput.

 
Uskoro pozajmica!
Tuesday, 18 October 2016
Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ za više poslodavaca u saradnji sa poslovnom  bankom će zaposlenima - članovima sindikata  isplatiti beskamatnu pozajmicu u iznosu od 60.000,00 dinara (bez dodatnih troškova i kamata za zaposlene) sa rokom vraćanja od 10 mesečnih rata (20 polumesečnih rata).

Sve aktivnosti oko prijavljivanja zaposlenih sprovodiće sindikat. U narednih nekoliko dana imaćete detaljnije informacije.
Detaljnije...
 
KAKO JE PRIVREMENI ZAKON POSTAO TRAJAN
Wednesday, 12 October 2016

Udruženje sindikata penzionera Srbije predalo je Skupštini Srbije zvaničan zahtev za poništenje Zakona o privremenom uređivanju isplata penzija koji je, po njihovom mišlјenju, „protivustavno privremeno umanjio penzije na neograničen rok” i kojim je suspendovano usklađivanje penzija dva puta godišnje.

Penzioneri od poslanika Skupštine Srbije očekuju i da donesu zakon kojim bi se omogućila kvalitativna promena upravlјačke strukture Fonda PIO da bi oni koji su uplaćivali i koji i danas uplaćuju u penzijski fond, stekli pravo da imovinom i upravlјaju.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Milorad Vujasinović ocenjuje da je, s obzirom na to da se beleži ekonomski oporavak i rast BDP-a, došlo vreme da se penzionerima, koji su podneli najveći teret stabilizacije državne kase, osim zahvalnosti, počnu vraćati oduzete prinadležnosti.

Detaljnije...
 
Svetski dan dostojanstvenog rada!
Sunday, 09 October 2016

Sedmog oktobra se obeležava svetski dan dostojanstvenog rada.U Srbiji je radnik sa svojim pravima, u odnosu na kapital, tokom godina izguran na margine važnosti. Čak je i Zakon o radu promenjen kako bi se smanjila zakonska zaštita radnika i na taj način privukli strani investitori velikih svetskih korporacija, kojima se nudi kvalitetna, obrazovana a jeftina radna snaga. Radnik se sve više vrednuje samo toliko koliko svojim radom može ostvariti zaradu za svog poslodavca.

Pogrešna socijalna politika, fleksibilizacija sistema rada i obespravljivanje radnika su se pokazali kao pogrešan način prevazilaženja ekonomske krize. Radničke plate u Srbiji a i regionu kao po pravilu su nedovoljne za dostojan život, na radnike se gleda kao na trošak koji treba smanjiti gdje god i kada je to moguće, radno vreme je podređeno potrebama poslodavca, zaštita na radu se doživljava kao trošak. U ovakvoj atmosferi nema ni govora o dostojanstvenom radu.

Detaljnije...
 
Isplata dividendi za akcije NIS-a danas
Monday, 19 September 2016
Kompanija NIS akcionarima isplaćuje dividendu iz dobiti za 2015. godinu 19. septembra. Ukupan iznos za isplatu dividende iznosi 4,026 milijardi dinara, što je 25 odsto neto dobiti iz prethodne godine. 

U skladu sa odlukom Skupštine akcionara NIS-a, pravo na dividendu imaju svi akcionari koji su bili upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao vlasnici akcija na Dan akcionara VIII redovne Skupštine akcionara, odnosno 18. juna 2016. godine.

Građanima Srbije koji poseduju akcije NIS-a biće isplaćeno 20,99 dinara po akciji, što je iznos koji se dobije kada se od bruto vrednosti dividende po akciji odbije porez od 15 odsto koji je NIS dužan da obračuna i uplati pri isplati dividendi.

Isplata manjinskim akcionarima obavlja se preko Centralnog registra hartija od vrednosti i to na račune koje koriste za trgovanje akcijama ili na račune koje su dali prilikom prijavljivanja za besplatne akcije.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 96 of 501
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti