Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

ČLANOVI ODBORA OVLASTILI PREDSEDNIKA JSO DA POTPIŠE KOLEKTIVNI UGOVOR
Wednesday, 28 January 2015

Beograd, 28.01.2015.

Odbor Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Srbijagas“ saglasio se sa tim da ovlasti predsednika  JSO Veljka Miloševića da odmah nakon usvajanja usaglašenog  teksta Kolektivnog ugovora  na Vladi Republike Srbije, taj dokument potpiše u ime Sindikata Srbijagasa. Odbor je ovu odluku doneo jednoglasno na današnjoj vanrednoj sednici  koja je održana u Beogradu, a na kojoj je novi Kolektivni ugovor prezentovao predsednik JSO  Veljko Milošević, zajedno sa članovima pregovaračkog tima iz redova sindikata.

Prema onome što je u svom izlaganju istakao predsednik sindikata, sva prava koja dozvoljava Zakon o radu su sačuvana, a neka su čak i poboljšana, dok su kod nekih, imajući u vidu zakonske odredbe, kao i zahteve druge  strane u pregovorima, pravljeni kompromisi, usaglašavana i uvođena nova rešenja. S obzirom na to da je danas prezentovani tekst Kolektivnog ugovora pred usvajanjem od strane Vlade RS i da na njega pre toga saglasnost još jednom treba da daju nadležna ministarstva – rudarstva i energetike, finansija, privrede i  rada i socijalnih pitanja, više o tom dokumentu znaće se nakon njegovog usvajanja, koje se očekuje uskoro.

Detaljnije...
 
Usaglašen kolektivni ugovor!
Tuesday, 27 January 2015
Pregovarački timovi Vlade RS, poslodavca i sindikata usaglasili su tekst kolektivnog ugovora koji će u narednim danima biti u proceduri usvajanja na Vladi RS a nakon potpisivanja stupiće na snagu.
 Ovaj akt kojim se regulišu prava, obaveze, zarade i sva druga primanja svih zaposlenih je od izuzetnog značaja za sve  a posebno imajući u vidu predstojeće procese u našoj kompaniji.

Detaljnije...
 
... pregovori se nastavljaju!
Sunday, 25 January 2015
Pregovori se nastavljaju i u ponedeljek 26.01.2015. sa namerom da se tada i okonča taj prvi a najvažniji korak za donošenje novog kolektivnog ugovora.
I posle celodnevnog, subotnjeg pregovaranja na usaglašavanju teksta kolektivnog ugovora i mimo svih pregovaračkih pravila usaglašavalo se i pregovaralo o svim članovima iako ih je velika većina  bila usaglašena na prethodnim pregovaračkim sesijama.
Sindikat je ostao na svojim pozicijama i stav je jasan: dostignuti nivo prava koja su u skladu sa Zakonom o radu je naš zadatak i cilj.
Detaljnije...
 
Pregovori u završnoj fazi
Wednesday, 21 January 2015
Pregovarački proces za usaglašavanje i donošenje Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas je u završnoj fazi.  Završni pregovori će se održati u subotu 24. januara  kada bi trebalo, tako je planirano, utvrditi konačan tekst kolektivnog ugovora koji bi bio poslat Vladi RS na saglasnost. Sindikat nije zadovoljan tempom pregovaranja jer nema garancije da će sa istekom važenja postojećeg akta (29.januara) biti usaglašen, potpisan i stupiti na snagu .

Detaljnije...
 
Počeli pregovori za Kolektivni ugovor
Sunday, 04 January 2015
Na pripremnom sastanku, održanom 30.decembra 2014. godine u Ministarstvu rudarstva i energetike, ozvaničen je početak pregovaračkog procesa za donošenje Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas. Pregovarčkim procesom rukovodi Mirjana Filipović,  državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike.
Predsednik sindikata Veljko Milošević, izneo je stav sindikata da će polazni tekst novog kolektivnog ugovora biti važeći Kolektivni ugovor i do sada  dostignuta prava , uz usaglašavanje sa Zakonom o radu i tom prilikom predat predlog u elektronskoj verziji.
Naredni sastanak je zakazan da 9. januar 2015. god. kada će se usaglašavati članovi koji se menjaju.
Detaljnije...
 
Vlada usvojila Polazne osnove za restrukturiranje Srbijagasa
Thursday, 25 December 2014
Vlada Srbije, na predlog resornog Ministarstva rudarstva i energetike, na današnjoj sednici usvojila je Polazne osnove za restrukturiranje Javnog preduzeća (JP) "Srbijagas", saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva.

Ovo je prvi i izuzetno važan korak ka stvaranju tržišno orijentisane, profitabilne kompanije koja će uspešno poslovati i to na zdravim tržišnim osnovama.

U prvoj fazi - do 30. juna 2015. godine, biće rešeno pravno izdvajanje delatnosti transporta i upravljanja transportnim sistemom i distribucije i upravljanja distributivnim sistemom u skladu sa odredbama Zakona o energetici, kao i stvaranje holdinga sa zajedničkim službama unutar holdinga, kako bi se postigao jednostavan operativni model i efikasniji način upravljanja.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 96 of 468
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti