Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Rehabilitacija zaposlenih u Banji Ivanjica za 2018. godinu.
Tuesday, 23 January 2018
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas za više poslodavaca potpisala je Ugovor o pružanju usluga prevencije radne invalidnosti, oporavka i rehabilitacije zaposlenih  u 2018. godini sa Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju, Ivanjica. Prva smena u feubruaru mesecu.

U skladu sa  raspoloživim sredstvima sindikata opredeljenim za te namene, Pravilima  i programom sindikata, kriterijumima za upućivanje zaposlenih u ustanove za prevenciju, oporavak, rehabilitaciju, kao i baze podataka o korišćenju banja od 2008. godine po svim osnovama, komisija će predložiti listu zaposlenih koji stiču pravo korišćenja navedenih usluga u toku 2018. godine.

      Anketni list          Uput za banju          Obrazac za plaćeno odsustvo


Detaljnije...
 
Kolektivni ugovor produžen Sporazumom
Thursday, 11 January 2018
Na sednici Vlade RS, održanoj 11.1.2018. god. data je saglasnost na Sporazum o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas na još tri godine, kako su se ranije sporazumeli socijalni partneri: predstavnici Vlade RS, poslodavac i sindikat.
Detaljnije...
 
Novogodišnji paketići za decu 2017.god.
Wednesday, 06 December 2017

Nakon sprovedenog postupka Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas za više polodavaca za nabavku novogodišnjih paketića za decu zaposlenih putem vrednosnog vaučera, odabrane su dve kompanije u kojima će te moći sa svojom decom sami odabrati sastav paketića.

Utvrđena je vrednost vaučera Kolektivnim ugovorom i iznosi 9.313,00 dinara sa PDV koji će naručilac, JSO JP Srbijagas za više poslodavaca, platiti dobavljaču.

Ukupna vrednost jednog vaučera sa dodatnim bonusom je u:

  • Pertini toys doo, 13.597,00 dinara
  • Dexy Co kids, 12.450,00 dinara

Vaučere sa upustvom za realizaciju možete preuzeti u kancelarijama sindikata od 11.12.2017.god. kada i počinje mogućnost njihove realizacije.

Detaljnije...
 
Odbor sindikata o aktuelnim pitanjima...
Friday, 24 November 2017

U Beogradu je 24. novembra održana sednica Odbora Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas, raspravljalo se o svim pitanjima vezanim za materijalno-socijalni položaj zaposlenih, aktivnostima sindikata po tim pitanjima i projekcijama za narednu godinu. Najznačnajnije teme su svakako pitanje zarada i zahtevi za povećanje zarada, odnosno ukidanje Zakona o privremenom umanjenu zarada u javnom sektoru i zaključivanje novog Kolektivnog ugovora, jer važenje sadašnjeg ističe 3. februara 2018. godine.

Prihvaćen je predlog da se u koordinisanoj aktivnosti sa sindikatima javnih preduzeća na držanom nivou preko Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije na dogovorenom sasatanku  sa Predsednikom Vlade RS i ministrom finansija zahteva povećanje zarada i u ovom sekteoru jer do sada nisu prepoznata u najavama povećana zarada.

Odbor je jednoglasno podržao Inicijativu da se Vladi RS i poslodavcu predloži zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas  do 03. februara 2021. godine sa obrazloženjem da nema novih okolnosti i elemenata da se iznova pregovara a da je važeći Kolektivni ugovor uspostavio međusobni odnos saradnje i usklađivanje zajedničkih potreba i interesa, realnih uslova i da te odnose uređene važećim Kolektivnim ugovorom ne treba menjati.

 

Detaljnije...
 
Novogodišnji paketići za decu
Monday, 06 November 2017

SAMI IZABERITE PAKETIĆ ZA SVOJE DETE!

Deci zaposlenih u našoj kompaniji sindikat će i ove godine obezbediti mogućnost samostalnog izbora novogodišnjeg paketića, dodelom vrednosnog vaučera za kupovinu paketića u objektima ponuđača koji će naknadno biti odabrani i objavljeni.

Ponuđači moraju imati mrežu prodavnica na teritoriji Republike Srbije u gradovima gde JP Srbijagas ima svoje poslovne objekte sa značajnijim brojem zaposlenih i moraju ispunjavati zahtev u pogledu kvaliteta materijala i garantovati bezbednost zdravlje deteta saglasno Zakonu o zdrastvenoj zaštiti, odnosno važećim zakonima koji regulišu ovu oblast..

Kolektivnim ugovorom  za JP Srbijagas je definisana vrednost paketića i starosna dob deteta koja dobijaju paketić (deca rođena 2008. god. i kasnije). Predlažemo zaposlenima koji su u ovoj godini zaposleni u našu kompaniju da blagovremeno provere ili ažuriraju podatke o deci preko kadrovskoe službe.

Detaljnije informacije će biti objavljene na sajtu sindikata kada se postupak za ponuđače završi.
 
Sindikat nastavlja sa preventivnim lekarskim pregledima za svoje članove
Thursday, 19 October 2017
Jedinstvena sindikalna organizacija JP „Srbijagas“ za svoje članstvo nastavlja akciju ranog otkrivanja težih oboljenja i zajedno sa uglednim zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu i Beogradu, za sve zaposlene koji spadaju u rizičnu grupu za bolesti debelog creva, planira ciljane lekarske preglede, kolonoskopiju u analgosedaciji (anesteziji).
Maligna oboljenja debelog creva nalaze se na drugom mestu bolesti kod muškaraca i na trećem mestu kod žena u našoj zemlji. Pregled KOLONOSKOPIJA predstavlja jedini način za rano otkrivanje premalignih stanja na debelom crevu – polipa, kao i ranih stanja malignih bolesti debelog creva pre izraženih simptoma. Osim dijagnostičkih mogućnosti, kolonoskopija može biti i terapijska metoda, odstranjenjem premalignih stanja – polipa tokom intervencije kolonoskopije.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 97 - 112 of 546
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести