Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Nadzorni odbor usvojio Program poslovanja JP Srbijagas za 2015. godinu
Friday, 28 November 2014

    

             U Novom Sadu je 27.11.2014.god. održana deseta sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“, u tekućem sazivu. Sednicom je predsedavao Milivoje Miletić, predsednik NO. Nadzorni odbor je jednoglasno usvojio Program poslovanja kompanije za 2015. godinu i uputio ga Vladi Republike Srbije na saglasnost. Tim dokumentom, koji je ove godine usvojen u zakonskom roku, pored rasta fizičkog obima prometa prirodnog gasa, većeg stepena naplate potraživanja i smanjenog nivoa investicija, za sledeću godinu utvrđuje se nastavak aktivnosti na reorganizaciji i usavršavanju organizacione strukture preduzeća u skladu sa energetskim delatnostima, ali i dalja racionalizacija troškova u skladu sa Zaključcima Vlade Republike Srbije i instrukcijama nadležnih ministarstava.
         
             Na sastanku je podneta inicijativa JSO JP Srbijagas da Nadzorni odbor i poslovodstvo u sklopu mera koje država preduzima prema javnom sektoru i javnim preduzećima preduzme sve neophodne mere kako zaposleni ne bi došli pod udar dodatnih sankcija od naredne godine jer ne snose krivicu nenaplaćenih potraživanja za isporučeni gas. (http://www.srbijagas.co.rs)
 
Prioriteti sindikata u narednom periodu
Sunday, 23 November 2014
Utvrđeni prioriteti aktivnosti u narednom periodu Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas na trodnevnom zasedanju  organa ovog sindikata. Novi kolektivni ugovor, reorganizacija kompanije i sindikata i novi mandati u organima Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas su samo deo tačaka na ovom skupu.
Odbor je zaključio da se  nadzornom odboru i generalnom direktoru uputi zahtev da se u sklopu mera koje država najavljuje i preduzima prema javnom sektoru i javnim preduzećima preduzme sve neophodne mere kako zaposleni ne bi došli pod udar dodatnih "sankcija" od naredne godine jer ne snose krivicu nenaplaćenih potraživanja za isporučeni gas.

Detaljnije...
 
Isplata dividende akcionarima NIS-a 25. novembra
Wednesday, 12 November 2014

"Naftna industrija Srbije" (NIS) isplatiće akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti koju je u junu usvojila skupština akcionara. Dividenda će biti isplaćena u sredu, 25. novembra, saopštio je Anton Fjodorov, finansijski direktor ove kompanije.

Detaljnije...
 
Zahtev Vladi RS
Wednesday, 05 November 2014
Sindikati društvenih delatnosti i javnog sektora  iz Saveza Samostalnih sindikata Srbije traže hitan sastanak sa predsednikom Vlade RS i ministrom finansija radi razjašnjenja opravdanosti smanjenja zarada u tim sektorima .

Zahtev
 
Pokrenuta Inicijativa za novi kolektivni ugovor
Wednesday, 05 November 2014
Jedinstvena sindikalna organizacija JP Srbijagas uputila Vladi RS i poslodavcu Incijativu za donošenje Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas u skladu sa Zakonom o radu a u vezi člana 117. Samostalnih članova Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.
Očekuje se formiranje pregovaračkih timova a sindikat priprema predlog za pregovore.
Detaljnije...
 
Pokrenuti inicijativu za zaključivanje kolektivnih ugovora
Saturday, 01 November 2014
Na drugoj vanrednoj sednici Predsedništva Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije, održanoj 28.10.2014. godine u Beogradu, donet je sledeći zaključak...

Predlaže se svim sindikalnim organizacija da do 15.11.2014. godine pokrenu inicijativu i otpočnu pregovore za zaključenje kolektivnih ugovora, kako bi zakonski rokovi bili ispoštovani.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 97 - 112 of 477
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
RTS :: Vesti