Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

... pregovori se nastavljaju! PDF Štampaj E-pošta
Sunday, 25 January 2015
Pregovori se nastavljaju i u ponedeljek 26.01.2015. sa namerom da se tada i okonča taj prvi a najvažniji korak za donošenje novog kolektivnog ugovora.
I posle celodnevnog, subotnjeg pregovaranja na usaglašavanju teksta kolektivnog ugovora i mimo svih pregovaračkih pravila usaglašavalo se i pregovaralo o svim članovima iako ih je velika većina  bila usaglašena na prethodnim pregovaračkim sesijama.
Sindikat je ostao na svojim pozicijama i stav je jasan: dostignuti nivo prava koja su u skladu sa Zakonom o radu je naš zadatak i cilj.
U ponedeljak očekujemo završetak pregovora u ovoj fazi donošenja kolektivnog ugovora a potom tekst ide dodatno na izjašnjenje ministarstvima, zakonodavnom odboru i Vladi RS a nakon toga i potpisivanje ovog akta.
Važna poglavlja kao što su: radno- pravni odnosi, višak zaposlenih,pitanja statusnih promena i deo iz poglavlja zarada (uvećana zarada, naknada zarade, druga primanja, jubilarne nagrade i ostala primanja) su usaglašeni.
Ostalo je još nekoliko neusaglašenih pitanja iz poglavlja zarade: način definisanja osnovne zarade, naknada troškova (dnevnice, topli obrok i regres) i nekoliko tačaka koji se tiču solidarne pomoći. Za ova otvorena pitanja traže se jasni podaci, efekti, koje poslodavac mora dostaviti hitno.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести