Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

JSO JP Srbijagas za više poslodavaca PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 07 October 2015
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na zahtev Samostalnog sindikata energetike Srbije izdalo je Rešenje o upisu (promeni naziva) Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas za više poslodavaca.

Ovim Rešenjem je JSO JP Srbijagas preregistrovan u sindikat za više poslodavaca i prati proces reorganizacije kompanije. Ova organizacija ostaje nadležna i za novoosnovana društva "Transportgas Srbija" Novi Sad i "Distribucijagas Srbija" Novi Sad.

Rešenje
Početkom avgusta meseca Odbor JSO JP Srbijagas je doneo Odluku o promeni naziva sindikalne organizacije i usvojene su Izmene i dopune Pravila Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas.
Paralelno sa ovim procesom i dalje se nastavlja reorganizacija sindikata, tako da će uskoro prestati da funkcionišu sindikalne organizacije "GAS" i "Energogas" a zameniće ih sindikalne organizacije u novoosnovanim društvima koje će biti u sastavu reprezentativne organizacije sindikata - JSO JP Srbijagas za više poslodavaca.
Podelom Ugovora o radu zaposlenima u tim društvima i registracijom u nadležnom ministarstvu, pripremićemo akta i organizovati izbore za predstavnike sindikata u tim društvima, čime bi se zaokružio preoces reorganizacije sindikata.
Veoma je značajno istaći da će potpisani Kolektivni ugovor za JP Srbijagas važiti i za zaposlene u novoosnovanim društvima a čime su obezbeđeni i uređeni odnosi između poslodavca i zaposlenih.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести