Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google






Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Kolektivni ugovori u JP Srbijagas i Transportgas Srbija doo PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 04 November 2020

Sindikat je prema Vladi Republike Srbije i poslodavcu pokrenuo Inicijativu za zaključivanje Sporazuma o produženju roka važenja Kolektivnog ugovora za JP "Srbijagas" za još tri godine.

Predsedništvo Jedinstvene sindikalne organizacije JP "Srbijagas" za više poslodavaca razmatralo je sve  modalitete u vezi pregovora za zaključivanje novog kolektivnog ugovora imajući u vidu da sadašnji ističe 03.02.2021.godine.

Razmatrajući trenutak u kome se ceo svet nalazi, ekonomske krize širokih razmera izazvane pandemijom Covid-19 i mogućih posledica po prava zaposlenih, opredeljenje sindikata je u ovom trenutku da sačuvamo sva stečena prava a model koji smo izabrali to nam i omogućava. Očekujemo uskoro i stav Vlade RS.

Istovremeno kao reprezentativna organizacija sindikata pokrenuta je  prema osnivaču i poslodavca Inicijativa za donošenje Kolektivnog ugovora za "Transportgas Srbija" doo Novi Sad. Zakonska obaveza je da moramo doneti novi kolektivni ugovor za tu kompaniju. Treba napomenuti da u ovoj kompaniji je važio Kolektivni ugovor JP "Srbijagas"a istekom roka važenja  Kolektivnog ugovora ističe i primena u toj kompaniji.Naše polazište za pregovore u toj kompaniji  je važeći Kolektivni ugovor za JP "Srbijagas". Pregovori oko ovog akta uskoro će početi.

 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести