Početna arrow Vesti arrow Vesti arrow Održan Sastanak sindikata u Ministarstvu rudarstva i energetike
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google

Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Održan Sastanak sindikata u Ministarstvu rudarstva i energetike PDF Štampaj E-pošta
Monday, 31 July 2023

Danas, 31. jula, je održan sastanak u Ministarstvu rudarastva i energetike sa  delegacijom Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije koju je predvodio Veljko Milošević, predsednik ovog  granskog sindikata. U delegaciji sindikata bili su svi predsendici sindikata energetskih kompanija iz ovog sindikata čiji je država vlasnik i u čijoj su nadležnosti donošenje kolektivnih ugovora, prava radnika, zarade itd. Osnovni zahtev sindikata je povećanje zarada u skladu sa upućenim inicijativama iz svih kompanija  i predočena je hitnost i neophodnost davanja saglasnosti kako bi se usporio pad standarda zaposlenih u ovom sektoru i sprečio dalji odliv stručnih kadrova iz ovih kompanija zbog neadekvatnih  primanja.

U Ministarstvu rudarstva i energetike su uvažili stavove sindikata, svesni ovakve situacije  i posle konsultacija sa drugim ministarstvima će u kratkom roku odgovoriti.

Razgovaralo se i o usvojenim izmenama Zakona o energetici, koje novine Zakon donosi i značaju uključenja sindikata u samoj implementaciji istog.
 
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести