Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Saglasnost Vlade RS - povećanje zarada
Friday, 17 February 2023
Vlada RS je dala Saglasnost na predlog sindikata za Izmenu Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas Novi Sad kojim je predviđeno povećanje osnovice za obračun zarada od 6%.
Detaljnije...
 
Rafting Tarom
Monday, 13 February 2023

JSO “Srbijagas” za više poslodavaca Novi Sad u saradnji sa Rafting centrom RT na Tari (https://rafting-tarom.com/) organizuje trodnevni aranžman (rafting) u periodu od 14.05-16.05.2023. godine sa obilaskom Višegrada i Sarajeva.

Aranžman obuhvata:

  • 2 noćenja, 5 obroka (večeru prvi dan, doručak, ručak i večeru drugi dan i doručak treći dan),
  • rafting (opremu za rafting, prevoz do početne tačke spusta, sve takse i osiguranje tokom spusta itd),
  • kao i autobuski prevoz sa obilaskom Višegrada u odlasku i obilaskom Sarajeva u povratku.


Detaljnije...
 
KORIGOVANA INICIJATIVA ZA IZMENU KOLEKTIVNOG UGOVORA
Thursday, 02 February 2023

 S obzirom na to da je dobijena načelna saglasnost za promenu zarade u energetskom sektoru, a nakon konsultacija i neposredne komunikacije sa Ministarstvom finansija, Jedinstvena sindikalna organizacija „Srbijagas“ uputila je Ministarstvu rudarstva i energetike korigovanu Inicijativu za izmenu Kolektivnog ugovora JP „Srbijagas“ Novi Sad, u kojoj predlaže povećanje osnovice za obračun zarade od 6%.

 U Inicijativi koja je u toku jučerašnjeg dana prosleđena resornom Ministarstvu, stoji da bi osnovica za utvrđivanje osnovne zarade trebalo da iznosi 19.885,00 dinara sa porezima i doprinosima, i to počev od januara 2023. godine.

 Sindikat očekuje odgovor, odnosno saglasnost Vlade RS u najskorije vreme, a nakon toga predstoji procedura koja podrazumeva izradu Rebalansa Programa poslovanja, koji će biti upućen najpre Nadzornom odboru JP „Srbijagas“,  a potom i Vladi Republike Srbije na saglasnost.

 
Produžen rok otplate kredita kod Poštanske štedionice
Monday, 09 January 2023

 SINDIKAT UPLATIO PRVE DVE POLURATE KREDITA !

 Sindikat je rešio problem uplate prve dve polurate kredita kod Banke Poštanska štedionica za sve svoje članove i zaposlene JP “Srbijagas” koji su uzeli kredit-pozajmicu u ovoj banci!


Sindikat obaveštava sve one koji su u toku jučerašnjeg i današnjeg dana dobili SMS poruku od Poštanske štedionice o potrebi izvršenja uplate dospelog duga, da istu zanemare, budući da je obaveza prema Banci izvršena od strane Sindikata, ali i da je time zaposlenima obezbeđen grejs period od mesec dana, tj.da će svima onima koji su uzeli kredit u decembru prva polurata, putem administrativne zabrane, biti obustavljena, 25. januara.
Detaljnije...
 
Održana sednica Odbora sindikata
Tuesday, 27 December 2022

PREDSEDNIŠTVO SINDIKATA TRAŽIĆE SASTANAK SA MINISTARKOM ENERGETIKE I POSLOVODSTVOM SRBIJAGASA U VEZI SA PROBLEMIMA ZAPOSLENIH

Na sednici Odbora JSO „SRBIJAGAS“ za više poslodavaca, koja je održana danas u Beogradu i kojoj je predsedavao Veljko Milošević, predsednik sindikata, zaključeno je da će Sindikat uputiti zahtev za hitan sastanak sa resornom ministarkom, ali i sa poslovodstvom, u vezi sa povećanjem zarada, nepoštovanjem Kolektivnog ugovora, kao i sa pitanjem budućnosti našeg preduzeća. Najviši predstavnici sindikata istakli su da od države, tj. od nadležnih ministarstava, kao i od poslodavca, još uvek čekaju odgovor na Inicijativu za izmenu Kolektivnog ugovora JP “Srbijagas”, a u skladu sa Uredbom o utvrđivanja elemenata godišnjeg programa poslovanja za 2023. godinu, kojom je predviđena mogućnost povećanja plata zaposlenih u javnom sektoru od najviše 12,5%. Ova novina, odnosno neophodnost promene opšteg akta kao uslov za promenu osnovice zarade u Programu poslovanja, uvedena je novom regulativom od ove godine, a sindikat je, kako je rečeno, blagovremeno uradio sve kako bi se ispoštovale procedure. Međutim, ceo proces je prilično usporen a pravo radnika na odgovarajuću zaradu za svoj rad, naprosto dovedeno u pitanje.  

Detaljnije...
 
Najavljena sednica odbora sindikata
Thursday, 22 December 2022

Za utorak 27. decembra zakazana je sednica Odbora JSO Srbijagas za više poslodavaca na kojoj će se između ostalog razmatrati svi problemi sa kojima se zaposleni suočavaju kao posledica nepoštovanja Kolektivnog ugovora i drugih zakonskih propisa. Razmatraće se i naredni koraci sindikata na poboljšanju materijalno-socijalnog položaja naših članova i zaštiti njihovih prava.

 Sindikat će preuzeti obavezu poslodavca za nabavku novogodišnjih paketića za decu i omogućiti svojim članovima da Deda Mraz deci ne dodje praznih ruku.

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 33 - 48 of 573
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести