Početna
"Sindikat zahteva odredjenu dozu hrabrosti, moramo da učimo ljude da budu slobodni gradjani, da ih hrabrimo i motivišemo da se uključe u sindikalnu borbu."

Predsednik
Veljko Milošević
 
SrbijaGas
Meni
Početna
Vesti
O Sindikatu
Kontakt
Zakoni i dokumenti
pretraga
Korisni linkovi

Ugovori / Ostalo
Ugovori / adm. zabrana
Banje
Letovanje
Aktuelna putovanja
Dobrovoljno penz.osig
Solidarna pomoć

Pretraga
Google


Zaboravili ste lozinku?
Statistika
Google Maps

Broj posetilaca:

Zahtev sindikata za povećanje zarada od 12,5 %.
Monday, 24 October 2022

Jedinstvena sindikalna organizacija Srbijagas za više poslodavaca podnela Inicijativu za Izmene Kolektivnog ugovora za JP Srbijagas kojim zahteva povećanje zarada za 12,5%. počev od zarade za  januar 2023. gidine a u skladu sa Uredbom o utvrdjivanju elemenata godišnjeg plana poslovanja za 2023. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2023-2025. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa koju je Vlada RS usvojila 20. oktobra 2022. godine.

 Inicijativa je upućena nadležnom ministarstvu i poslodavcu.

Detaljnije...
 
Kolektivni ugovor se mora poštovati!
Monday, 03 October 2022

Odbor Jedinstvene sindikalne organizacije „Srbijagas“ za više poslodavaca na sednici održanoj 03.10.2022. godine razmatrao je materijalno-socijalni položaj zaposlenih u kontekstu sve češćeg osporavanja prava zaposlenih, čime se krše odredbe Kolektivnog ugovora i od strane potpisnika. 

Odbor je zauzeo stav da niko nema pravo da se igra sa pravima zaposlenih i da će sindikat, ukoliko potpisnici Kolektivnog ugovora ne ispoštuju sve ono što je tim dokumentom utvrđeno, pozvati zaposlene da iskažu svoje nezadovoljstvo svim dozvoljenim sredstvima.

Odbor smatra da  Poslovodstvo ima obavezu da se  pismeno obrati zaposlenima u vezi sa isplatom zajma i drugim problemima u funkcionisanju kompanije.

Detaljnije...
 
Sednica Odbora JSO Srbijagas za više poslodavaca
Wednesday, 01 June 2022
Na sednici Odbora JSO Srbijagas za više poslodavaca koja je  održana u Beogradu 18 maja razmatrana su aktuelna pitanja iz delokruga rada sindikata. Prioritetna tema je materijalno socijalni položaj zaposlenih u kontekstu energetske krize i posledica ratnih sukoba. Realne zarade nedopustivo zaostaju u odnosu na inflaciju i na rast troškova života te je neophodno pokrenuti pregovore tokom jeseni oko povećanja osnovice. Korona virus i neadekvatno lečenje u doba pandemije je ostavio mnogo posledica po zdravlje zaposlenih  te trenutno raspoloživa sredstva za lečenja i rehabilitaciju zaposlenih u skladu sa odredbama kolektivnog ugovora su nezadovoljavajuća.
Detaljnije...
 
Apartmani u Budvi spremni za sezonu
Sunday, 17 April 2022

Apartmani u Budvi su spremni za korišćenje već od 1. maja

Letovanje

 

 
Širi se porodica energetičara u interesu zaposlenih koje predstavljamo
Thursday, 07 April 2022

Predsedništo Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije na sednici održanoj 07.04.2022.godine, kojom je presedavao Veljko Milošević, prihvatilo je zahteve za pristupanje u članstvo: Sindikata radnika Elektrodistribucije Srbije i Sindikata elektromreža Srbije. Na današnjoj sednici su predložene izmene i dopune Statuta Samostalnog radnika energetike Srbije, predlog Odluka o pridruživanju, predlog izmene Odluke o broju i strukturi organa Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije.Do kraja aprila biće održana sednica Republičkog odbora na kojoj se očekuje da će se doneti predložene odluke čime ćemo formalizovati pristupanje ovih sindikata granskom sindikatu i potpisati Sporazum o udruživanju ovih sindikata.

Energetičari, uvećani za 9700 članova, poveća će svoju moć i uticaj reprezentativnog granskog sindikata u Srbiji  sa dvostruko više članova, koji je otvoren za dalje ukrupljavanje u okviru najveće sindikalne centrale u Srbiji, Saveza Samostalnih sindikata Srbije.

Našem sindikatu u prethodnih godinu dana pristupilo nekoliko sindikalnih organizacija iz delatnosti energetike.

 
Banje
Thursday, 10 March 2022

Rehabilitacija zaposlenih u  Banji Kanjiža za 2022. godinu.

Nastavlja  se prevencije radne invalidnosti, lečenja, oporavka i rehabilitacije zaposlenih  u 2022. godini u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, Banja Kanjiža.

U skladu sa  raspoloživim sredstvima predviđenim Programom poslovanja JP Srbijagas i Planom i programom Jedinstvene sindikalne organizacije JP Srbijagas, za više poslodavaca za 2022. god. opredeljenim za te namene, Pravilima  i programom sindikata, kriterijumima za upućivanje zaposlenih u ustanove za lečenje, prevenciju, oporavak, rehabilitaciju, kao i baze podataka o korišćenju banja od 2008. godine po svim osnovama, komisija će predložiti listu zaposlenih koji stiču pravo korišćenja navedenih usluga u toku 2022. godine.

  
   Anketni list          Uput za banju       


Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 49 - 64 of 573
 
Language
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSerbian
Članovi smo

 

 
ramrrs


Vesti
РТС :: Вести